Nieuws Vlaams Brabant Het snelle einde van Easy-m in Leuven en Vilvoorde

Het snelle einde van Easy-m in Leuven en Vilvoorde

Het snelle einde van Easy-m in Leuven en Vilvoorde

easy-mDe Belgische Mededingingsautoriteit heeft Apple-verdeler Switch groen licht gegeven om zijn grotere sectorgenoot en vroegere concurrent Easy-m over te nemen. Daardoor wordt Switch met 32 winkels de grootste winkelketen voor Apple-producten van België. Het richt zich naast de particuliere markt ook op het bedrijfsleven. De drie winkels van Easy-m in Vlaams-Brabant, een in Vilvoorde en twee in Leuven, blijven voorlopig open. Ook het personeel stapt mee over.

Easy-m was tot voor kort de grootste Belgische Apple-verdeler met 22 winkels in Vlaanderen (9), Brussel (4) en Wallonië (9). Het bedrijf werd in 1937 opgericht en kende de afgelopen jaren een grote groei via allerlei overnames. Maar Easy-m raakte in financieel nauwe schoentjes, zo raakte vorige week bekend.

Switch is sinds 1992 actief in de verkoop en reparatie van Apple-producten en aanverwanten en telt tien verkooppunten in Vlaanderen. Door de overname wordt Switch dus actief in heel België, met in bijna elke grote stad een verkooppunt.

“Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt”, zegt Rik Vrancken, ceo van Switch. “Als je in de particuliere markt nog wil groeien, kan dat alleen via overnames.” Switch zegt dat een sterkere aanwezigheid in het straatbeeld ook helpt om de online verkoopkanalen en de sterk groeiende B2B-tweedehandsmarkt verder uit te bouwen onder de noemer Switch Restore. “Als retailer moeten we in alle fases van het verkoopproces even sterk aanwezig zijn.”

Voor de financiering werd steun gevonden bij het Belgisch mezzaninefonds ezzanine partners 1, een initiatief van Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en Capital@Rent. De personeelsleden van Easy-m worden mee overgenomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.