Nieuws Vlaams Brabant Hinder door werken op E40 tussen Bertem en Sterrebeek

Hinder door werken op E40 tussen Bertem en Sterrebeek

Hinder door werken op E40 tussen Bertem en Sterrebeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van zaterdag 8 juli tot 15 augustus het wegdek van de E40 tussen Leuven en Brussel. Het gaat om een traject van 6,7 kilometer tussen de op- en afrittencomplexen van Bertem en Sterrebeek (Zaventem). Vanaf 10 juli wordt verkeershinder verwacht.

Tijdens de hele duur van de werken worden in beide rijrichtingen rijstroken afgesloten. Er zal heel wat verkeershinder zijn: op de E40 Leuven-Brussel in beide rijrichtingen en door de terugslag van de file waarschijnlijk ook op de Brusselse Ring en de E314 tussen Leuven en het Hageland.

“Automobilisten die tussen 10 juli en 15 augustus de E40 Leuven-Brussel in beide richtingen, de E314 richting Leuven en de Ring rond Brussel in de ruime omgeving van Zaventem nemen, raadplegen best de verkeersinformatie voor hun vertrek”, zegt Wegen en Verkeer.

Dynamische werfinrichting

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken uitgevoerd met een dynamische werfinrichting. In een eerste fase van de werken, tot ongeveer 30 juli, zijn op weekdagen tussen 5 en 12 uur drie versmalde rijstroken beschikbaar in beide richtingen. In de rijrichting van Brussel is er uiterst rechts een rijstrook open. Twee rijstroken leiden via een doorsteek in de middenberm het verkeer over de andere helft van de weg.

Tussen 12 en 5 uur en tijdens het weekend zijn er in de richting van Leuven drie rijstroken vrij en voor de rijrichting van Brussel twee. De uiterst rechtse rijstrook wordt dan afgesloten en al het verkeer moet dan op de tijdelijke rijstroken op de andere helft van de weg.

Er gelden snelheidsbeperkingen van 50 kilometer per uur in de richting van Brussel en 70 kilometer in de richting van Luik. Rond 30 juli moet de aannemer de twee linkerrijstroken van de E40 in de richting van Brussel afgewerkt hebben en vindt een fasewissel plaats. Vanaf dat moment zal het verkeer twee vernieuwde rijstroken in de richting van Brussel kunnen gebruiken.

Tijdens de hele duur van de werken blijven de oprit Tervuren en de afrit Sterrebeek in de richting van Brussel alsook de parking in Everberg (Kortenberg) in beide rijrichtingen afgesloten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.