olympiafoto

Hollanders nemen zuivelfabrikant van bij ons over

HERNE - De Nederlandse zuivelfabrikant Royal A-ware heeft de aandelen van de Vlaamse collega's van Olympia overgenomen. Dat meldt het bedrijf. 

Olympia wordt onderdeel van de groep Royal A-ware. De families achter de zuivelbedrijven hebben hierover overeenstemming bereikt en hun voornemen ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveraars van Olympia worden uiteraard gerespecteerd.

Sterke overeenkomsten

"Er zijn sterke overeenkomsten in de historiek en de filosofie van beide bedrijven. Royal A-ware is daarmee de perfecte partij voor ons. Met deze stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert. Samen met de familie Huygh en mijn broer Marc heb ik er alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor onze medewerkers, leveraars en klanten", aldus Luc Van Impe, Executive Director van Olympia.

Aanvulling op bestaande activiteiten

De samenwerking met Olympia is voor Royal A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei. "De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert, zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit. Het familiebedrijf van de familie Van Impe is in haar meer dan 100-jarige bestaan een begrip geworden binnen de Belgische zuivel. Dankzij het investeringsprogramma van de familie Huygh is Olympia de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. We zijn dan ook blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia", besluit Jan Anker, CEO van Royal A-ware.

 

 

top