Nieuws Vlaams Brabant Honderden gespecialiseerde webwinkeltjes onder vlag van Coolblue

Honderden gespecialiseerde webwinkeltjes onder vlag van Coolblue

Honderden gespecialiseerde webwinkeltjes onder vlag van Coolblue

De online retailer Coolblue, die sinds oktober een fysieke winkel heeft in Zaventem, maakt komaf met de huidige versnippering. De Nederlandse webshop wil tegen halfweg dit jaar alles onder de Coolblue-vlag brengen. Coolblue is de eigenaar van internetadressen zoals labelprintercenter.be, ijsmachineshop.be, naaimachinestore.be, droogkaststore.be, epilatorshop.be en vele andere nichewebwinkels.

In het begin was het volgens Coolblue-topman Pieter Zwart logisch om winkeltjes voor specifieke producten te openen. “Dat gaf intern de focus aan: wij verkopen personal digital assistants. Bovendien heb je dan nog niet veel geld om in naambekendheid te investeren.”

Ondertussen is Coolblue uitgegroeid tot een stevige internetwinkel, met een jaaromzet van ruim een half miljard euro. De redenering geldt ook voor België, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. “De wijzigingen in Nederland en België zullen gelijklopen. Het gebeurde wel eens dat we een gesprek hadden met een tevreden klant van onze laptopshop die het jammer vond dat we enkel laptops verkopen, want hij had ook een droogkast nodig.”

Door alles onder de naam Coolblue te brengen zullen zulke misverstanden niet meer gebeuren. “Onze budgetten zijn nu groter en onze interne structuur laat het toe om toch nog specialist te blijven.”

Ondertussen blijft Coolblue het goed doen in Vlaanderen, zegt De Clercq. “Het was een druk jaar 2016 waarin we spectaculair gegroeid zijn. Het consumentenvertrouwen in online shoppen neemt toe. Het is gemakkelijk en goedkoop.”

Coolblue heeft inmiddels drie fysieke winkels in Vlaanderen: Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem), Lochristi en Wilrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.