Nieuws Vlaams-Brabant Honderden vacatures in logistieke sector dwingen VDAB tot actie

Honderden vacatures in logistieke sector dwingen VDAB tot actie

Gedeputeerde Ann Schevenels bracht een bezoek aan de Doe-dag in Vilvoorde. Foto Provincie Vlaams-Brabant

Honderden vacatures in logistieke sector dwingen VDAB tot actie

VILVOORDE – De VDAB ontving in het voorbije jaar meer dan 1.800 vacatures in de sector van transport, logistiek en post in Vlaams-Brabant. Eind februari stonden er 374 vacatures open. Om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren, vond dinsdag een logistieke Doe-dag in het VDAB-opleidingscentrum in Vilvoorde.

De logistieke sector is goed voor 35.000 jobs in Vlaams-Brabant. Niet alleen de luchthaven, maar ook veel logistieke bedrijven, zoals afhandelaars, koeriers, logistieke dienstverleners, hebben er een vestiging.

Maar ook de bekendste warenhuisketens van het land hebben logistieke vestigingen in Halle, Beersel, Asse of Zemst. Verder zijn er ook nog grote productiebedrijven en groothandelsbedrijven die een logistieke vestiging hebben in de provincie.

Arbeidskrachten vinden is echter een grote uitdaging. Op de Vlaamse lijst van knelpuntberoepen staan er heel wat jobs in de logistiek. Er is een tekort aan leidinggevende en administratieve logistieke medewerkers, zoals expediteurs, dispatchers en douanedeclaranten. Bedrijven zijn ook hard op zoek naar goederen-behandelaars, zoals hef- en reachtruckchauffers.

Initiatie heftruck

“De cijfers tonen aan dat we in de logistieke sector grote inspanningen zullen moeten doen om de nodige mensen te vinden. En dat doen we ook”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Een voorbeeld daarvan zijn de Doe-dagen, zoals dinsdag in Vilvoorde. Leerlingen uit logistieke richtingen konden er van de praktijk van het werken in de logistiek proeven. Ze kregen een initiatie heftruck en konden hun organisatorische talenten testen via logistieke spellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.