Nieuws Vlaams Brabant Hop voor speciaalbier van Palm is geplukt

Hop voor speciaalbier van Palm is geplukt

Hop voor speciaalbier van Palm is geplukt

hoppluk palmOp het hopveld van brouwerij Palm in Steenhuffel, deelgemeente van Londerzeel, verzamelden 650 bierliefhebbers, hop- en brouwmeesters voor de jaarlijkse hoppluk. Onder een stralende zon plukten ze met het nodige enthousiasme de door de brouwerij van Palm geteelde hop. Die wordt gebruikt om het speciaalbier Palm Hop Select te brouwen.

Het is al het vierde jaar op rij dat de brouwerij de eigen geteelde hop laat oogsten op een speciale plukdag. Voor de plukkers is het naast hard labeur ook genieten. Naast een fris biertje van het eigen huis was er ditmaal ook een vintage foodtruck om de hongerige magen te stillen met de lekkerste streetfoodgerechten. De deelnemers kregen bovendien de kans om een kijkje te nemen in de brouwerij.

Later dit jaar zal de brouwerij de plukkers nog eens uitnodigen om getuige te zijn van het brouwproces van Palm Hop Select. Zij kunnen dan met eigen ogen zien waarvoor de door hen geplukte hop wordt gebruikt. Na afloop mogen zij als eersten proeven van het speciaalbier.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.