Nieuws Vlaams-Brabant Horeca in Vilvoorde pakt personeelstekort aan

Horeca in Vilvoorde pakt personeelstekort aan

Onder meer Faiza Dimah (op de voorgrond) kwam zich al informeren over een job in de horeca. Foto pvw

Horeca in Vilvoorde pakt personeelstekort aan

VILVOORDE – Vormingsorganisatie Horeca Forma, stad Vilvoorde en VDAB slaan de handen in mekaar om het tekort aan werkkrachten aan te pakken. Onder het motto ‘Goe volk gezocht’ proberen ze nog tot 26 januari werkzoekenden te verleiden tot een job in de horeca.

De personeelstekorten in de horecasector die er al waren vóór corona, namen nog toe door de herhaaldelijke sluitingen tijdens de pandemie. Het leidde tot een uitstroom van personeel uit de horeca. Een aantal werknemers en werkzoekenden koos een nieuw jobdoelwit en ging elders aan de slag. Ook vandaag heeft de sector het bijzonder zwaar, onder meer door de energiecrisis.

Veel vacatures

De drie partners willen daar een tegengewicht aan bieden. De initiatiefnemers geven tot en met donderdag op de Grote Markt uitgebreid info over de ruime tewerkstellingsmogelijkheden binnen de horeca. Zo maken ze kandidaten warm voor de vele vacatures in de sector.

“Het gaat om een initiatief dat we al in verschillende Vlaamse steden hebben genomen”, legt Bernard Ostyn, manager diensten aan personen en bedrijven van VDAB Vlaams-Brabant, uit.

“We mikken op werkzoekenden maar ook op werknemers die een nieuwe wending willen geven aan hun loopbaan. Ook mensen die niet ingeschreven zijn bij VDAB, die van een leefloon of van een ziekte-uitkering leven zijn onze doelgroep.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.