Nieuws Vlaams-Brabant Horeca ronselt “Goe volk” op Martelarenplein

Horeca ronselt “Goe volk” op Martelarenplein

Horeca ronselt “Goe volk” op Martelarenplein

LEUVEN – Om het tekort aan horecapersoneel aan te pakken organiseren vormingsorganisatie Horeca Forma, stad Leuven en VDAB “Goe Volk gezocht”, een proefmoment voor mensen met horeca-ambities op het Martelarenplein in Leuven.

Door de gevolgen van de pandemie moesten horecazaken noodgedwongen de deuren sluiten. Hierdoor ontstond er een leegloop van werknemers tijdens hun periode van tijdelijke werkloosheid. Talrijke werkzoekenden gooiden het over een andere boeg en gingen aan de slag in andere sectoren. Hierdoor ontstond een nijpend personeelstekort bij de heropstart van de horeca in de loop van 2021.

972 vacatures 

De cijfers van VDAB bevestigen de nood aan personeel. In 2021 ontving VDAB in het arrondissement Leuven 972 vacatures voor horecapersoneel, 81% meer dan in 2020. In diezelfde periode daalde het aantal werkzoekenden met jobambities in de horeca met 20%, 300 mensen minder dan het jaar voordien.

Goe volk gezocht 

Om het personeelstekort in de horeca aan te pakken organiseren Stad Leuven, VDAB en Horeca Forma het event “Goe volk gezocht”, een proefmoment voor mensen met ambities in de horeca. Nog tot 20 januari kunnen bezoekers met horeca-ambities aan de slag gaan in een mobiele keukeneenheid op het Martelarenplein in Leuven. Elke bezoeker met belangstelling voor werk in de horeca krijgt een aanbod op maat: van een openstaande vacature tot een korte bijscholing op de werkvloer en in een opleidingscentrum. Door de competenties van de werkzoekende en de vereisten van de vacature in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen matcht VDAB werkzoekenden met een passende job en werkgevers met een geschikte werknemer.

Deskundig personeel 

Robin Vanderelst, directeur van vormingsorganisatie Horeca Forma: “Mensen hebben de afgelopen periode gemerkt hoe hard ze de horeca gemist hebben. De horeca verbindt mensen, doet zorgen vergeten en creëert mooie momenten in ieders leven. Dit vraagt deskundig personeel en daar dragen deze opleidingspartners elke dag toe bij.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.