Nieuws Vlaams Brabant “Kiekenkot” voor Tiensestraat

“Kiekenkot” voor Tiensestraat

“Kiekenkot” voor Tiensestraat

LEUVEN – Horecaketen Poule & Poulette heeft een nieuwe vestiging geopend in de Tiensestraat in Leuven. Het is de 6de zaak van het van oorsprong Antwerpse restaurantconcept.

De nieuwe Poule & Poulette is geopend in het pand dat de Leuvenaars tot een half jaar geleden kenden als ijzerwarenwinkel Van Eyck. Na 80 jaar in hartje Leuven verhuisde deze zaak naar een plek buiten de stad. In de plaats komt nu het kippenrestaurant dat plaats biedt aan 96 klanten binnen en nog eens een 40-tal op het terras.

“Bij Poule & Poulette smaken kippen zoals vroeger. Ze worden ook zoals vroeger gekweekt, met passende zorg, scharrelruimte met verse balen stro, daglicht en 100% plantaardige voeding. Poule & Poulette kiest voor Belgische Gallux kippen, gekweekt met respect voor dier, milieu en consument”, zegt oprichter en CEO Frederik Goossens. Samen met zijn partner Inne Vangeel en Filip Van Hoeck vormt Frederik het management van de restaurantketen.

Na de Korenmarkt in Gent, de IJzerenleen in Mechelen, Brussels Expo en het Jourdanplein in Brussel, alsook de Sint-Jansvliet in Antwerpen, vormt de Tiensestraat in Leuven de 6de Poule & Poulette in het rijtje. “We plannen nog minstens 4 openingen in de nabije toekomst. Hiervoor zijn we volop zoekende in onder andere Brussel, Antwerpen en Brugge”, aldus nog Goossens.

Opvallend zijn de speciale zitboxen waarin de kippeneters plaatsnemen. Tafels staan als het ware boven elkaar op een stelling. De verwijzing naar hoe kippen het zouden doen is ook hier niet ver weg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Leuven
Leuven

Bekende cafébaas overleden

LEUVEN - De Leuvense horeca heeft maandag afscheid moeten nemen van Jaak Heelen, gewezen uitbater van café At The Bepop… Lees meer