https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_23_78af1933-cb67-4473-956f-8b3743c7e520

Horecakoppel opent ‘restaurant met huiskamergevoel’ in Werchter

ROTSELAAR, WERCHTER - Ooit woonde de oprichter van de Werchterse brouwerij Jack-Op er. Nu nemen de bekende uitbaters van Bar A Bruce hun intrek in het centrum van Werchter om er met ‘2 Waters’ een eigenzinnig horecaconcept uit de grond te stampen.

Bruno Huyghe (53) en zijn echtgenote Patricia Bogaerts (44) openen op 28 april in het centrum van Werchter hun nieuwe zaak, 2 Waters. Allebei zijn al veel jaren actief in de horeca. Zo gingen ze meer dan 20 jaar geleden van start met cateringbedrijf Bar A Bruce, om daar in 2016 in Boortmeerbeek de gelijknamige cocktail- en loungebar aan toe te voegen.

Oude familiewoning

Maar toen uitbreiding van deze laatste op de bestaande locatie niet mogelijk bleef, beslisten ze naar een ander pand op zoek te gaan. Dit vonden ze nog geen maand geleden in de oude familiewoning van de brouwersfamilie Van Roost, bekend van het Jack-Op bier.

“Het was veelzijdig, met een groot terras en tuin, gelegen nabij fiets- en wandelroutes”, vertelt Bruno. “En met een bijhorende woning, want als gezin van vijf zouden we ook naar hier verhuizen.” Vooral mama Patricia zag het constante gependel tussen de woonst in Keerbergen en hun zaak niet meer zitten. Waarna alles plots heel snel ging.

“Aangezien hier voordien al een restaurant was geweest, moest er structureel niets aan veranderd worden”, vertelt Bruno. “Alleen het interieur hebben we grondig vernieuwd.”

Dag en nacht werken

Dat niet alleen deze renovatie maar ook de verhuis van het gezin op enkele weken tijd geklonken was, lijkt wel een mirakel. “We hebben inderdaad dag en nacht gewerkt”, bekent hij. “Maar wachten was geen optie, want in mei had ons cateringbedrijf, dat we ook nog steeds zullen verderzetten, al heel wat feesten op de agenda staan.”

Op 28 april openen ze de deuren voor het grote publiek, dat er niet alleen een restaurant maar ook een ontbijtzaak, een cocktail- en tapasbar kan ontdekken. “Je kan ons best als ‘full combo’ beschrijven”, verduidelijkt hij. “Met in de verschillende kamers een aangepaste sfeer. In de parketzaal gaan we voor onze speciale cocktails - we haalden er zelfs al verschillende culinaire magazines mee - , bijzondere wijnen en bieren, tapas en desserten; in de marmerzaal serveren we onze lunch. Maar overal gaan we via onze gekende loungestijl voor het huiskamergevoel, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn, zonder op kwaliteit in te boeten.”