Nieuws Vlaams Brabant HR-bedrijf lanceert online carrièrecoach

HR-bedrijf lanceert online carrièrecoach

HR-bedrijf lanceert online carrièrecoach

LEUVEN/ANTWERPEN – Het Leuvense/Antwerpse HR-bedrijf Crossbridge heeft een online carrièrecoach gelanceerd. Het wetenschappelijk onderbouwde platform “myCareerCompanion” helpt hoger opgeleiden hun carrière in eigen handen te nemen. 

Het digitale platform ontdekt via wetenschappelijk onderbouwde testen en persoonlijke vragen de specifieke competenties, interesses en carrièredrijfveren van hoger opgeleiden, en leidt hen zo naar de juiste job  na toepassing van gevalideerde algoritmes. De grote troef is dat deze online career coach elke fase van de loopbaan begeleidt en dat er ook een E-learning pakket (specifiek in het kader van jobmanagement) aan gekoppeld is. Je kan nu zelf de juiste job ‘claimen’, een win-win voor werknemer én werkgever. Want het individu neemt zijn lot in eigen handen, werkt aan persoonlijke ontwikkeling, en grijpt op tijd in, zeker als hij of zij een doorgroei binnen het bedrijf ambieert (interne mobiliteit) of een carrière switch overweegt.

“Uniek” 

“Wat wij doen is uniek”, zegt Raf Cuyvers, CEO van Crossbridge.  “Andere digitale HR-platformen zijn 90% op maat van bedrijven gemaakt. Wij vertrekken vanuit het individu en niet vanuit de vacature en de klassieke standaard-evaluatiesystemen en software. Via ons model matchen we het DNA en de competenties van het individu aan de juiste job in de juiste werkomgeving, en dit in elke fase van zijn carrière.  We zien onszelf binnen de HR-wereld dan ook als een zalm die tegen de stroom ingaat, die een instrument en een houvast biedt aan het individu om zijn carrière op een duurzame wijze te begeleiden en hem te leren functioneren in een steeds veranderende wereld.”

Langetermijnrelatie 

myCareerCompanion mikt op een lange termijnrelatie met hoog opgeleide bachelors, masters of PhD’s. Het platform is ook permanent beschikbaar en creëert daardoor een heel andere vacaturedynamiek dan tot nog toe op de markt is. Door regelmatig het platform en je persoonlijk carrièrekompas te consulteren, evalueer je hoe je functioneert en vermijd je vast te roesten of minder gelukkig te worden in je job.

Professor en Panenco 

Het platform is een co-creatie van Crossbridge en professor Eva Kyndt. Zij staat als content strategist borg voor de wetenschappelijke, objectieve onderbouwing van het digitale platform. Eva Kyndt: Een duurzame loopbaan is dynamisch en complex met soms complementaire maar soms ook tegenstrijdige belangen die opduiken. myCareerCompanion begeleidt (toekomstige) werknemers doorheen de gehele loopbaan en balanceert competenties en professionele interesses met wat iemand drijft in het leven”, zegt Kyndt. Voor de ontwikkeling van de 2 platform deden de initiatiefnemers een beroep op het Leuvense Panenco, technologiespeler die gespecialiseerd is in digitale producten die schaalbaar zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.