Nieuws Vlaams-Brabant Huiszoekingen naar vermeend machtsmisbruik bij diergezondheidsbedrijf

Huiszoekingen naar vermeend machtsmisbruik bij diergezondheidsbedrijf

Credit: Google Street View.

Huiszoekingen naar vermeend machtsmisbruik bij diergezondheidsbedrijf

ZAVENTEM – De directie van het internationale diergezondheidsbedrijf Zoetis, met in ons land vestigingen in Zaventem en Louvain-La-Neuve, heeft maandag inspecteurs van de Europese Commissie over de vloer gekregen. Dat heeft het bedrijf bevestigd. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar mogelijk misbruik van een dominante positie.

De Europese Commissie kondigde maandag aan dat ze “onaangekondigde inspecties” uitvoerde op Belgische sites van een “farmabedrijf dat actief is in diergezondheid”, zonder een naam te noemen. “De Europese Commissie is bezorgd dat het bedrijf de EU-concurrentieregels overtreden heeft die misbruik van een dominante positie verbieden”, klonk het in een mededeling.

Zoetis bevestigde maandagnamiddag dat het het geviseerde bedrijf is. “Ik kan huiszoekingen bevestigen in onze vestigingen in Zaventem en Louvain-la-Neuve”, aldus een woordvoerster. “We werken mee met het onderzoek van de Europese Commissie”, zo voegde ze nog toe, zonder meer details te geven.

In Zaventem is het Belgische hoofdkantoor van Zoetis gevestigd, in Louvain-la-Neuve wordt een resem diergezondheidsproducten (zoals farmaproducten en vaccins) geproduceerd voor verschillende landen, zei de woordvoerster nog. Er zijn op beide sites ook onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

De Europese Commissie zegt nog dat de huiszoekingen een eerste stap zijn in een onderzoek, en dat dat niet betekent dat het bedrijf schuldig is aan machtsmisbruik. Bij de huiszoekingen was ook de Belgische mededingingsautoriteit aanwezig.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.