huntsman

Huntsman opent nieuw innovatiecentrum

Huntsman Corporation heeft donderdag officieel de deuren van zijn nieuwe innovatiecentrum geopend in Tienen. Daarmee wil het chemiebedrijf zijn onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden en de betrokkenheid bij klanten in de regio versterken.

Het centrum – van zo’n 11.000 m² groot – beschikt over een analytisch laboratorium, twee machinehallen en geautomatiseerde testfaciliteiten voor producten en wordt de thuisbasis van meer dan honderd wetenschappers uit de Polyurethaan en Performance Products afdelingen van het bedrijf.

Het centrum zal ondersteuning bieden aan de toepassing van Huntsman’s technologieën in belangrijke markten, waaronder lijmen en coatings, flexibel schuim voor auto’s en matrassen, elastomeren, composieten en isolatie.

“Een mijlpaal”

“Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Huntsman, nu we officieel de deuren openen van ons nieuwe Europese innovatiecentrum, een plek gewijd aan creativiteit, samenwerking en vooruitgang”, aldus Peter Huntsman tijdens de openingsceremonie. “We hebben al een rijke geschiedenis van innovatie in België. Dit centrum weerspiegelt ons voortdurend engagement om nieuwe ideeën te verkennen en vindingrijke concepten om te zetten in praktische oplossingen met een positieve impact op de wereld.”

“Uitgerust met de allernieuwste apparatuur en enkele van de beste wetenschappers ter wereld, is onze site in Tienen een plek waar innovatie kan bloeien en waar we nieuwe, zinvolle manieren kunnen vinden om met onze chemicaliën de duurzaamheidsuitdagingen van morgen aan te pakken”, vult Tom Hankins aan.

Huntsman is een wereldwijde leverancier van chemische stoffen die cruciaal zijn om enkele van de meest urgente duurzaamheidsuitdagingen in de wereld aan te pakken.