hybrid gym Zef Smits (links) en Lennert Schots bij hun mobiele gym. © IF

Hybrid Coach mikt op bedrijven met mobiele fitness

Geen tijd om naar de fitness te gaan? Met hun mobiele gym komen Lennert Schots en Zef Smits van de Diestse startup Hybrid Coach naar jou toe. “Wij gaan naar bedrijven, evenementen of aan huis”, vertelt Lennert Schots.

Lennert Schots (23) is master lichamelijke opleiding en bewegingswetenschappen. Zef Smits (26) is zijn schoonbroer en is bachelor in bedrijfsmanagement en marketing. Lennert neemt het sportieve luik voor zijn rekening, Zef zorgt voor de organisatorische kant.

“Dit project is gestart vanuit mijn eigen passie om te fitnessen, in de openlucht te sporten en aan survival run te doen”, zegt Lennert. “Dat komt dan weer vanuit mijn verleden in het voetbal, waarmee ik rond mijn vijfde ben begonnen. Als jonge speler was ik de kleinste van de groep en kwam ik kracht te kort. Zo ben ik aan krachttraining gaan doen.”

Lennert voetbalde bij Diest, bij Schaffen en bij Engsbergen, maar de schoenen hangen ondertussen aan de haak. De passie voor het buitensporten nam dan weer toe. “Vijf jaar geleden heb ik in mijn tuin een outdoor gym aangelegd.”

Trainingen op maat

“Zo groeide het idee om het fitnessen mogelijk te maken op een plaats die de mensen het best past en op een moment dat voor hen het meest geschikt is. Daarom hebben we een tweedehandse bus aangepast en ingericht.”

“De volledig uitgeruste mobiele gym van Hybrid Coach is ontworpen om op maat gemaakte groepstrainingen en personal coaching aan huis aan te bieden”, vertelt Lennert. “Het voertuig is voorzien van state-of-the-art fitnessapparatuur waarmee deelnemers een volledig workout-programma kunnen volgen, ongeacht hun locatie.”

Drie doelgroepen

“We richten ons op drie groepen”, vertelt Zef Smits. “De eerste zijn bedrijven of andere organisaties. Mensen in het bedrijfsleven hebben het heel druk en vinden niet de tijd om naar een sport- of fitnessclub te gaan. Of bedrijven willen hun medewerkers de mogelijkheid bieden om te sporten. Wij komen met de mobiele gym naar het bedrijf op een dag en uur naar keuze van het bedrijf.”

“We werken ook op individuele basis”, vult Lennert aan. “Voor die mensen gaan we aan huis of op een plaats naar keuze. Mensen met persoonlijke wensen kunnen we daarin bijstaan. Voor wie bijvoorbeeld met het idee speelt om wat kilootjes af te vallen, kunnen we een persoonlijk programma uitwerken. Dan bekijken we ook het bredere plaatje. Dan is niet alleen het sporten belangrijk, maar speelt ook de voeding een rol.”

Als derde doelgroep zijn er de personen die interesse hebben voor een groepstraining. “Bij zo’n groepstraining kan iedereen aansluiten. Het aantal deelnemers houden we bewust beperkt tot maximaal twaalf om iedereen individueel zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.”