Nieuws Vlaams-Brabant Hypotheek.winkel lijft verzekeringsvergelijker in

Hypotheek.winkel lijft verzekeringsvergelijker in

Credit; Hypotheek.winkel.

Hypotheek.winkel lijft verzekeringsvergelijker in

ZAVENTEM –  Hypotheek.winkel, de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Vlaanderen met hoofdzetel in Zaventem, heeft de Belgische vergelijkingswebsite verzekeingen.be overgenomen. Dankzij dit partnership kunnen klanten binnen dezelfde groep niet enkel professioneel advies ontvangen over de meest geschikte hypotheeklening en bijhorende schuldsaldoverzekering, maar kan hij/zij in de toekomst ook advies ontvangen over brand-, auto-, reis- en familiale verzekeringen.

De combinatie streeft ernaar om de dienstverlening zowel toegankelijk te maken in een netwerk van fysieke vestigingen als online via de websites. De samenwerking versterkt de positie van beide bedrijven en is een eerste stap naar een one-stop-shop, maar volgens beide partijen zeker niet de laatste.

Hybride 

Wanneer iemand op zoek gaat naar een nieuwe woning is dat vaak het resultaat van een familiale verandering. Daarom is het op zo een moment een logische stap om naast hypotheekadvies ook te kijken of de lopende verzekeringen nog passen bij de huidige situatie. Zowel hypotheekleningen als verzekeringen zijn financiële producten die de eindklant moeilijk kan vergelijken en die onlosmakelijk met elkaar te maken hebben. Door de samenwerking tussen hypotheek.winkel en Verzekeringen.be kan de klant in de toekomst zo bij één en dezelfde groep heel wat financiële zaken regelen. En dit zowel online dankzij het bewezen digitale track record van Verzekeringen.be als in een sterk netwerk van fysieke kantoren van hypotheek.winkel. In Vlaams-Brabant (oa. in Leuven, Aarschot, Tienen en Diest) en Brussel zijn er meer dan 10 bakstenen kantoren van Hypotheek.winkel.

InsurTech bedrijf 

“Wij helpen onze klanten al jaren om de juiste hypotheek en schuldsaldoverzekering te kiezen. Voor velen van hen is dat een logisch moment om ook de andere verzekeringen onder de loep te nemen. Hypotheek.winkel kan bovendien veel leren van de digitale kennis van verzekeringen.be, als één van de eerste Belgische InsurTech bedrijven met een indrukwekkend track record”, aldus David Geerts, CEO van hypotheek.winkel, met hoofdkantoor in Zaventem.

Zoektocht naar versterking 

De overname komt voort uit een zoektocht naar versterking door de groep achter hypotheek.winkel. Volgens beide bedrijven is het gezien de grootte van de Belgische B2C-markt logisch om de krachten te bundelen en vraagt onder andere de snelle digitalisering om grote investeringen. De combinatie kan de klant in de toekomst bedienen met een uitgebreider aanbod, kan gezamenlijk meer investeren, kan haar financiële partners meer bieden en kan veel van elkaar leren.

Hypotheek.winkel 

Hypotheek.winkel is al bijna 20 jaar de grootste onafhankelijke kredietbemiddelaar in België met meer dan 1 miljard euro aan bemiddelde kredieten in 2019. Het persoonlijk advies wordt gegeven door een ondernemend netwerk dat bestaat uit 65 vestigingen; klanten kunnen zowel op afstand via videogesprek als in persoon advies verkrijgen. In 2020 heeft Vortex Capital Partners samen met het management een meerderheidsbelang verworven in hypotheekwinkel.

Verzekeringen.be 

Verzekeringen.be bestaat ruim 20 jaar en is de grootste onafhankelijke vergelijkingswebsite voor verzekeringen in België. In 2020 telde de website meer dan 6 miljoen pageviews, 1.5 miljoen bezoekers en maakte het platform 250.000 vergelijkingen voor haar klanten. Verzekeringen.be werkt met bijna alle aanbieders in België en heeft ruim 20 verschillende verzekeringsproducten in het aanbod waaronder autoverzekering, reisverzekering, fietsverzekering en familiale verzekering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Moore haalt Meekers

WEMMEL/ZEMST/HERENT/BRUSSEL - Moore Belgium, speler in het marktsegment van kmo’s en mid-marketbedrijven voor Accountancy, Audit, Corporate Finance, Business Analytics, Business… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer