Nieuws Vlaams-Brabant I-mens gaat actief op zoek naar zorgpersoneel met ruggensteun van minister

I-mens gaat actief op zoek naar zorgpersoneel met ruggensteun van minister

I-mens gaat actief op zoek naar zorgpersoneel met ruggensteun van minister

LEUVEN – De zorgsector kreunt onder de personeelstekorten. Om nieuw talent aan te trekken blijft i-mens, één van de grootste zorgwerkgevers in Vlaanderen, niet bij de pakken zitten en gaat ze de boer op. In aanwezigheid van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (Vooruit), en schepen Bieke Verlinden (Vooruit) passeerde ‘i-mens on tour’ in Leuven.

Op een ludieke manier opende minister Vandenbroucke zaterdagmiddag de deuren van de mobiele studio van i-mens, die neerstreek aan de Grote Markt van Leuven. “De uitdaging in de zorg is de komende jaren groot en divers en daarom werken we nu al aan een ‘Toekomstagenda voor het Zorgpersoneel’, samen met alle betrokken partners”, aldus de minister.

“Maar het is overduidelijk dat we ook nu alles moeten doen wat mogelijk is om de acute nood aan zorgpersoneel aan te pakken en de druk te verlichten. We hebben een aantal mooie projecten lopen om zij-instromers aan de slag te laten gaan. Ik ben verheugd dat ook i-mens mee aan de kar trekt en op zoek gaat naar gemotiveerde mensen voor de zorg. Alle helpende handen zijn meer dan welkom.”

Drempelverlagend

“Met onze tour willen we het mensen eenvoudiger maken om met een job in de zorg in aanraking te komen”, zegt Eva Mangelschots, directeur HR bij i-mens. “Voor veel mensen is het opsturen van een CV of het schrijven van een motivatiebrief al een drempel. We werken drempelverlagend: we komen naar je toe, gaan met je in gesprek en contacteren je nadien zelf.”

De tour gaat de komende weken nog verder. Dan strandt de mobiele studio nog in Gent en Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.