Nieuws Vlaams Brabant Icometrix: ander huis maar zelfde ziel

Icometrix: ander huis maar zelfde ziel

Icometrix: ander huis maar zelfde ziel

rondom-dsc_6202Het begon met een klein groepje mensen in de achterkamertjes van een bescheiden woning langs de Tervuursesteenweg in Heverlee en maakt een tussenlanding met dertig werknemers in gloednieuwe kantoren aan de Kolonel Begaultlaan in Leuven. Icometrix heeft zijn intrek genomen aan de Vaartkom en is daar op zijn plaats: een succesvol technologisch bedrijf in het ondernemingsgezinde stadsdeel van Leuven.

Sinds 2011 timmeren de founding fathers Wim Van Hecke en Dirk Loeckx stevig aan de weg opwaarts met hun centrum voor diagnostische beeldvorming. De spin-off van de universiteiten en universitaire ziekenhuizen van Antwerpen en Leuven liet zich de voorbije twaalf maanden geregeld opmerken, tot ver buiten de eigen landsgrenzen.

Marketingmanager Anke Maertens hielp de office warming in goede banen leiden. “Onze kantoorruimte is verdubbeld tot bijna 600 vierkante meter. In een jaar tijd groeide ons personeelsbestand van twintig tot dertig vaste medewerkers. Die groei willen we de volgende jaren aanhouden.”

Naast Leuven heeft icometrix ook een kantoor in Boston in de Verenigde Staten. “In 2017 willen we ons VS-team uitbouwen tot een vijftal personen. We zijn op zoek naar verkopers in Europa en de VS, it-specialisten en medewerkers voor medische beeldanalyse.”

Icometrix ontwikkelde met MSmetrix een toepassing voor MS-patiënten die een individuele diagnose in klinische praktijk brengt. Een maand geleden kreeg het bedrijf van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) erkenning voor zijn software die medische beelden analyseert en artsen helpt om hersenaandoeningen in kaart te brengen.

“Die FDA-goedkeuring van MSmetrix was de belangrijkste doorbraak dit jaar”, zegt ceo Dirk Loeckx. “De goedkeuring is vereist om onze software ook te mogen aanbieden aan Amerikaanse artsen. Bovendien wordt de FDA-goedkeuring internationaal gezien als een belangrijke erkenning van de hoge kwaliteit van onze metingen.”

“Voor 2017 is de grootste uitdaging MSmetrix naar zoveel mogelijk artsen en patiënten te brengen. Hiervoor gaan we onze commerciële poot uitbouwen, zowel in Europa als in de VS. We bekijken ook de mogelijkheden om MSmetrix terugbetaald te krijgen binnen de sociale zekerheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.