Nieuws Vlaams-Brabant Iconisch café in Leuven staat over te nemen

Iconisch café in Leuven staat over te nemen

Foto hsb

Iconisch café in Leuven staat over te nemen

LEUVEN – Als het van uitbater André Van Der Eeken (60) afhangt, zullen de pintjes op de komende Leuvense jaarmarkt om 8 uur ’s ochtends niet meer door hem getapt worden in De Vetten Os. Het café staat over te nemen, want André wil van zijn pensioen gaan genieten.

“Na 35 jaar, besef ik dat er nog andere dingen zijn in het leven dan werken”, zegt André. De uitbater van het iconische café op de Kapucijnenvoer in Leuven wil op pensioen. “Technisch gezien moet ik als café-uitbater niet stoppen. Maar ik ben al sinds mijn zestien jaar aan het werken, zeven dagen op zeven. Zo stilaan begin ik dat echt wel te voelen. Ik wil nog wat genieten van het leven, en meer tijd spenderen met familie en vrienden.”

Daarom staat het café sinds deze week over te nemen. “Het was zeker geen beslissing die op één dag genomen was”, zegt André. “En het is ook niet zo dat de deuren morgen sluiten. Ik ga door tot er een overnemer gevonden is. Al hoop ik zelf wel dat dat tegen de zomer gelukt is. Zo kan de nieuwe uitbater meteen goed starten met de zomer en de jaarmarkt. En kan ik in september voor het eerst eens zelf over de jaarmarkt lopen.”

Alle soorten klanten

Want De Vetten Os, die staat vooral bekend als hét vertrekpunt van iedere Leuvenaar voor de jaarmarkt. Duizenden pintjes gaan daar al van vroeg in de ochtend over de toog. “Als er een overnemer is, zal ik er die dag zeker als klant passeren. Zo niet, dan zal ik nog pintjes aan het tappen zijn. Want een jaarmarkt zonder De Vetten Os, dat kan niet”, zegt André lachend.

Voorlopig hebben er zich nog geen overnemers aangemeld met een concreet voorstel. André heeft er wel een goed oog op. “De Vetten Os is nog een echte bruine kroeg, met heel veel charme. We hebben hier alle soorten klanten. ’s Middags leerkrachten van het Redingenhof, op woensdagavond de spelers van den basket. Ik hoop dat de ziel van de zaak bewaard blijft. Maar er kunnen zeker ook wat opfrissingswerken gebeuren. Een nieuwe uitbater heeft misschien ook weer de energie om quizzen of dergelijke te organiseren. Ik geloof dat hier nog een enorme toekomst is voor Den Os”, zegt André nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.