Nieuws Vlaams Brabant IJsketen zoekt franchisenemers

IJsketen zoekt franchisenemers

IJsketen zoekt franchisenemers

LEUVEN/MERCHTEM  – IJsketen Capoue, spreek uit “kapoe”, zoekt franchisenemers voor de uitbating van nieuwe filialen. Ook in Vlaanderen wordt er naar kandidaten gezocht. In juni dit jaar opent meer dan waarschijnlijk de eerste Vlaamse vestiging in Merchtem. 

De ijsketen wil uitbreiden en biedt geïnteresseerden de kans om hun eigen gefranchiseerde boetiek op te starten. “Je kunt eindelijk je eigen commerciële activiteit opzetten en genieten van een veiligheidsnet, je houdt je kosten onder controle dankzij de ervaring van de franchisegever, je wordt opgevolgd bij belangrijke beslissingen, en last but not least, je wordt opgenomen in het beproefde en vermaarde Capoueconcept”, klinkt het bij het bedrijf.

Merchtem in de steigers

In juni dit jaar opent allicht in Merchtem de eerste Vlaamse ijsboetiek van Capoue. Het is daar nog wachten op een vergunning. Op termijn wil de keten 80 vestigingen in ons land. Momenteel telt Capoue 13 boetieks, in Brussel en Wallonië. In Leuven staan er  2 vestigingen op het verlanglijstje. Ook een uitbreiding naar het buitenland wordt niet uitgesloten.

Kwaliteiten

Kandidaat-franchisenemers moeten een aantal kwaliteiten aan de dag kunnen leggen. “Hij/zij moet commercieel zijn, dynamisch en praktisch aangelegd. We zoeken mensen die écht op het terrein werken en die hun eigen zaak willen runnen zonder daarom hun concept te moeten uitvinden. Ze moeten zelfstandig willen zijn en over een minimum aan eigen middel beschikken om hun project tot een goede einde te kunnen brengen”, zegt Pierre Boseret die in opdracht van Capoue de uitrol van de nieuwe filialen begeleidt.

Capoue

Vorig jaar lokte de keten meer dan 500.000 bezoekers, die langsgingen voor ijs, pannenkoeken, gebakjes en warme dranken. Voor mensen met een intolerantie zijn er alternatieven beschikbaar. Sinds 2016 is Capoue in handen van Ignace de Ribaucourt en Antoine de Peyerimhoff. Capoue werd opgericht in 1947 door een Italiaans koppel dat besliste ambachtelijk ijs te produceren. De productie vindt plaats in de buurt van Hoei; de hoofdzetel is gevestigd aan de Leuvensesteenweg in Evere. Bij Capoue werken een 30-tal mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

iGuana in Limburgse handen

ZAVENTEM - De Zaventemse archiveringsspecialist iGuana is overgenomen door de Limburgse collega's van Youston.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer