Nieuws Vlaams Brabant Imec wil aantal proefdieren verzesvoudigen

Imec wil aantal proefdieren verzesvoudigen

Imec wil aantal proefdieren verzesvoudigen

Imec wil het aantal proefdieren verzesvoudigen van 500 tot 3.000. Het Leuvense onderzoekscentrum diende daarvoor bij de stad Leuven een milieuvergunningsaanvraag in. Het bedrijf vraagt toelating om stallen te mogen installeren voor 3.000 knaagdieren, vooral muizen en ratten.

Op dit moment heeft Imec 500 knaagdieren, hoofdzakelijk muizen. “We hebben een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het aantal dierenproeven in de volgende vijf jaar. Het gaat om maximaal 3.000 dieren. Het is zeker niet de bedoeling dat we de eerste jaren het aantal meteen zo hoog opdrijven. Het is een maximum om ons de kans te geven het onderzoek uit te breiden”, zegt woordvoerster Hanne Degans.

De proefdieren zullen worden ingezet voor de werking van het bij Imec gehuisveste Nerf (Neuro-electronics Research Flanders). Dat is het laboratorium voor hersenonderzoek dat Imec, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven in 2011 gezamenlijk hebben opgericht.

In dat lab wordt door Imec ontwikkelde apparatuur ingezet voor de studie van de hersenen. “Het gebruik van diermodellen is bij deze studie essentieel en onvervangbaar. In bepaalde stadia van het onderzoek kunnen we niet anders dan dieren inschakelen. Toch proberen we steeds gebruik te maken van alternatieve onderzoekmethodes zoals computermodellen.”

De knaagdieren worden niet afgemaakt na de eerste proef maar zo lang mogelijk in leven gehouden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer