Nieuws Vlaams-Brabant Impact reorganisatie Henkel op activiteiten bij ons nog niet bekend

Impact reorganisatie Henkel op activiteiten bij ons nog niet bekend

Impact reorganisatie Henkel op activiteiten bij ons nog niet bekend

LAKEN – Het Duitse multimerkenbedrijf Henkel is zinnens wereldwijd 2.000 banen te schrappen. Wat de mogelijke impact hiervan is op de activiteiten in ons land, is nog niet bekend. 

Henkel wil de afdelingen “beauty care” en “laundry & home care” samenvoegen tot de afdeling “Consumer Goods”. Door deze operatie zouden wereldwijd tot 2.000 banen moeten verdwijnen. Dit is goed 10% van de in totaal 20.000 jobs die in deze segmenten actief zijn bij het bedrijf.

Henkel wil met de operatie tot 250 miljoen euro besparen, en de omzet zien aandikken tot 3-4 procent. Ook wil het bedrijf activiteiten met weinig of geen rentabiliteit of groei stopzetten en mogelijk op overnamepad gaan. Het is het bedrijf ook menens om de winstmarge op te krikken.

Wat de mogelijke gevolgen van deze ingrepen zijn op de Belgische activiteiten, is nog niet bekend. In België werken ongeveer 350 mensen bij het bedrijf. Onder andere in de geviseerde afdelingen. De hoofdzetel van Henkel in onze contreien is gevestigd in Laken.

Bron: Gondola.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.