Krok & Ko Krok & Ko is een inclusieve lunchplek waar mensen met een beperking mee voor de bediening zorgen. Foto: idh

Inclusieve lunchplek Krok & Ko gaat dicht tot 1 juli: “We gaan hard werken om de pijnpunten weg te werken”

Het inclusief lunchrestaurant Krok & Ko van vzw De Poel in het oud-gemeentehuis van Vlezenbeek, waar mensen met een beperking mee aan de slag zijn, gaat tot 1 juli tijdelijk dicht, omdat momenteel de goede omkadering niet is gegarandeerd. “We hebben logistieke defecten vastgesteld en ook de omkadering van onze gasten loopt niet altijd zoals het zou moeten.”

Krok & Ko is een inclusieve lunchplek, waar mensen met een beperking of mensen die niet meteen op de gewone arbeidsmarkt aan de slag kunnen, mee in de zaak staan. Ze worden in het restaurant bijgestaan door een groep begeleiders en vrijwilligers. Eind november 2022 opende vzw De Poel een eerste Krok & Ko in de Kerkstraat in Itterbeek. Elke weekdag worden er croque-monsieurs als lunch geserveerd. “Krok & Ko werd zo positief onthaald dat we al snel beslisten om een tweede vestiging te openen”, zegt coördinator Carla Claus. “We kunnen hiervoor sinds begin maart terecht in het voormalig gemeentehuis van Vlezenbeek dat de gemeente helemaal liet renoveren.”

Krok & Ko werd ook in Vlezenbeek, net als in Itterbeek, een succes. “Maar de andere kant van de medaille is dat het door de drukte niet altijd loopt zoals we zelf zouden willen”, zegt Carla. “We hebben logistieke defecten vastgesteld en ook de omkadering van onze gasten loopt niet altijd zoals het zou moeten. We willen met Krok & Ko gaan voor een optimale begeleiding van onze doelgroep én een goede bediening voor onze klanten”, zo laat het coördinerend team weten. “We willen daar de komende twee weken hard aan werken om die pijnpunten weg te werken. Daarom sluiten we in Vlezenbeek Krok & Ko even tot 1 juli. Dat geeft ons de tijd om een en ander recht te zetten, zodat we daarna met volle kracht er opnieuw tegen aan kunnen. Vanaf maandag 1 juli verwachten we iedereen opnieuw met open armen en met de glimlach.”