Nieuws Vlaams Brabant Indiase masterstudenten op leerschool bij Vlaams-Brabantse kmo’s

Indiase masterstudenten op leerschool bij Vlaams-Brabantse kmo’s

Indiase masterstudenten op leerschool bij Vlaams-Brabantse kmo’s

india-masterstudentenLeuven ontvangt in samenwerking met India House Leuven van 13 tot 17 november een zestigtal masterstudenten uit India. “De studenten hebben de ambitie om in hun thuisland een familiebedrijf over te nemen en komen hier kennismaken met onze kmo-cultuur”, zegt de Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani (SP.A).

De masterstudenten komen van het gerenommeerde Narsi Moonji Institute of Management Studies in de Indiase hoofdstad New Delhi. “Ze bezoeken de Leuvense bedrijven Imec, AB InBev en 3D Systems”, zegt Ridouani. “Maar ook diverse kmo’s in de provincie Vlaams-Brabant. Zo ontdekken ze onze kmo-cultuur, waar het hart en de ziel van onze economie liggen, bij ondernemers die het creëren van waarde, innovatie en langetermijnstrategie vooropstellen. Dat sluit perfect aan bij de opleiding van bezoekende studenten, die een speciaal programma voor family-businessmanagement volgen.”

Ook met jonge ondernemers van onder meer de KU Leuven en hogeschool UC Leuven-Limburg en verschillende spin-offs staan ontmoetingen op het programma. “Het is een buitenkans om deze groep jonge ondernemers te ontvangen. Er kunnen contacten uit voortvloeien die hun hele carrière standhouden.”

Ook Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verwacht heil van de komst van de Indiase masterstudenten. “Zij bekleden wellicht binnen enkele jaren een topfunctie binnen hun familiebedrijf. Daarom vinden we het als werkgeversorganisatie belangrijk om nu al een band te kweken met de toekomstige bedrijfsleiders uit een opkomende economie als India”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur.

Het is de bedoeling dat dit bezoek een jaarlijks terugkerende afspraak wordt, om zo de banden tussen de Leuvense regio en India aan te halen. De organisatie ligt in handen van India House Leuven, met de steun van stad Leuven en Voka Vlaams-Brabant.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.