Nieuws Vlaams Brabant Innovatieve kolkenreiniger van Longin draait al overuren

Innovatieve kolkenreiniger van Longin draait al overuren

Innovatieve kolkenreiniger van Longin draait al overuren

20160527_151439Nog geen week nadat Longin Service uit Leuven  zijn nieuwe kolkenreiniger in dienst zette, draaide de machine al overuren door de bakken regen die afgelopen dagen uit de lucht vielen. De nieuwe vrachtwagen werd samen met Ipsam, de expert in industriële ruimwagens, ontworpen en wordt ingezet om de watervangers langs de straten te reinigen.

De kolkenzuiger is een technisch hoogstandje tussen de ruimwagens. Zijn taak is om de watervangers of roosters naast de straat om de zes maanden te reinigen zo dat  het regenwater goed kan worden afgevoerd. Longin Service reinigt voor Infrax zo’n 176.000 kolken per jaar en daarom is deze nieuwe kolkenzuiger een welgekomen vernieuwing.

Door het inventieve systeem is de kolkenreiniger energievriendelijk. Het intelligente systeem met moderne PLC-sturing is zuinig. Hij berekent constant hoeveel energie er nodig is om de reinigingstaak uit te voeren en communiceert dit ook met de vrachtwagenmotor. Zo zal de machine het vermogen zelfstandig bijsturen. De pomp moet daarom niet voortdurend draaien zoals bij de klassieke systemen. Het verbruik vermindert hierdoor aanzienlijk en de kolkenreiniger van Longin Service maakt niet voortdurend lawaai. De Euro-6 motor is ook milieuvriendelijk door de verminderde CO2-uitstoot en het beperkte verbruik.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.