Nieuws Vlaams Brabant Intergrow is overnemer van het failliete Agro Technics

Intergrow is overnemer van het failliete Agro Technics

Intergrow is overnemer van het failliete Agro Technics

agrotechnicsDe naam van de overnemer van het failliete Agro Technics uit Beert, deelgemeente van Pepingen, is bekend. Het gaat om Intergrow, een toeleveringsbedrijf voor land- en tuinbouw uit het Oost-Vlaamse Aalter. De  sectorgenoot is bereid alle dertig personeelsleden over te nemen.

Agro Technics werd samen met zusterbedrijf Bioagrico op 23 september door de Brusselse rechtbank van koophandel failliet verklaard. Curator Dirk De Maeseneer heeft de opdracht in korte tijd tot een goed einde gebracht.

“Intergrow wil alle personeelsleden van Agro Technics overnemen”, zegt De Maeseneer. Enkele werknemers gaven al te kennen dat ze niet wensen over te gaan naar de nieuwe onderneming. Met hen is er een discussie aan de gang of zij in deze omstandigheden recht hebben op een opzeg- en verbrekingsvergoeding.”

De activiteiten van Agro Technics blijven ook na de overname in Pepingen. In een latere fase volgt een verhuis naar het naburige Lembeek, deelgemeente van Halle.

Ook voor Bioagrico lopen er voorzichtige gesprekken met kandidaat-overnemers. “Het tweede luik is een veel moeilijker verhaal. Dat komt door  het overaanbod aan taxus”, zegt de curator. Het eveneens in Pepingen gevestigde bedrijf ging op 24.000 adressen in ons land gratis de taxushaag snoeien om nadien de gedroogde taxus aan de farmaceutische industrie te leveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer