overname_shutterstock Foto: Shutterstock

Internationale investeerder koopt meerderheidsbelang in Leuvense softwareleverancier

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang in het Leuvense RiskConcile overgenomen. De softwareontwikkelaar was al internationaal actief en biedt softwareoplossingen aan de financiële sector.

“Main’s expertise en kennis van de softwaremarkt zal een belangrijke rol spelen bij de toekomstige groei van RiskConcile”, zegt CEO en medeoprichter Jan De Spiegeleer. “We kijken er enthousiast naar uit om onze voetafdruk in het RegTech domein te verbreden, zowel in termen van geografische expansie als nieuwe producten via onze ontwikkelingspijplijn en add-ons. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor onze bestaande en toekomstige klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Ook bij Main zijn ze tevreden met de overname. “De investering in RiskConcile is van grote strategische waarde voor Main, omdat het onze eerste investering in een Belgisch platform is en actief is binnen het veelbelovende RegTech domein”, aldus managing partner Sjoerd Aarts. “Gedreven door toenemende regeldruk en een constant evoluerend landschap, zien we RegTech als een substantiële groeimarkt. Samen met het managementteam zijn we enthousiast om onze strategische visie te implementeren die gericht is op productinnovatie, internationalisatie en een selectieve buy-and-build strategie.”