Nieuws Vlaams Brabant Interxion gaat met Cloud Connect op zoek naar nieuwe klanten

Interxion gaat met Cloud Connect op zoek naar nieuwe klanten

Interxion gaat met Cloud Connect op zoek naar nieuwe klanten

interxionWebdesigner Interxion uit Zaventem lanceert Cloud Connect. Dat slaat de brug naar de grote publieke clouds van Microsoft Azure en Amazon Web Services. Cloud Connect is niet alleen een extra dienstverlening voor bestaande klanten. Het moet ook de deur openen naar nieuwe afnemers.

Interxion werd in de jaren negentig opgericht als datacenternetwerk. De focus ligt vandaag op het aanbieden van housingdiensten, het onderbrengen van een website bij een internetdienstenleverancier. “Ondernemingen zijn met de jaren tot de vaststelling gekomen dat het onder eigen dak invullen van de hardwarebehoeften steeds moeilijker werkt”, zegt general manager Frederik Dewulf.

De bedrijven die op de diensten van Interxion een beroep doen, zijn actief in uiteenlopende sectoren. Van service- en hostingproviders tot systeemintegratoren en overheidsorganisaties. Met de rechtstreekse ontsluiting van de netwerken van een honderdtal telecomoperatoren in het datacenter in Zaventem is Interxion de nummer één op het vlak van connectiviteit. Dat aanbod is interessant voor overheden en bedrijven.

Ondernemingen en organisaties lijken steeds vaker te opteren voor een model van hybride cloud. Interxion sloot vorig jaar partnerships met twee toonaangevende uitbaters van publieke cloudplatforms: Microsoft (Azure) en Amazon (Web Services). “De grote cloudplatformen zijn per definitie niet in België aanwezig”, zegt Dewulf. “Om de brug te slaan naar hun infrastructuur in het buitenland is in eigen land nood aan een partij die de connectiviteit kan aanbieden. In de volgende maanden rollen we de nieuwe dienst ook in België uit.”

Toonaangevende cloudspelers als Microsoft en Amazon opteren voor samenwerking met partijen die van een zekere schaalgrootte getuigen. Interxion past in dat plaatje. Niet enkel door prestaties op connectiviteitsvlak, maar ook door de technologische expertise waarover het bedrijf onder eigen dak beschikt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.