Nieuws Vlaams Brabant Investeerders stappen in kapitaal drankenproducent

Investeerders stappen in kapitaal drankenproducent

Investeerders stappen in kapitaal drankenproducent

HALLE/TUBEKE – GIMBER, een Belgische producent van premium alcoholvrije gemberdrank, heeft met DLF Venture (DLF) en Square One Foods (S1F) een akkoord bereikt over een kapitaalintrede. Daarmee is GIMBER klaar voor een opschaling van de activiteiten. 

DLF Venture en Square One Foods nemen een minderheidsbelang in het Belgische bedrijf. Oprichter en CEO Dimitri Oosterlynck behoudt de meerderheid van de aandelen en kijkt ernaar uit om samen met de nieuwe aandeelhouders de groei van GIMBER te versnellen: “Samen met hen willen we onze positie als marktleider in West-Europa in de categorie van alcoholvrije gemberdrank consolideren, nieuwe markten aanboren en nieuwe producten in dezelfde en aanleunende segmenten lanceren”, zegt Oosterlynck.

Ruim 50 mensen

“Twee jaar na de start staat GIMBER op een kantelpunt”, zegt Dimitri. “We hebben de jongste maanden, in volle coronacrisis, geïnvesteerd in een versterking van onze teams in binnen- en buitenland. Er werken nu 54 mensen voor GIMBER, waarvan een deel lokale sales in de zeven naburige landen. Zowat iedereen verklaarde ons voor gek. Maar het legde ons geen windeieren, want dankzij die investering wisten we de verkoop dit jaar met 400% te doen stijgen tegenover vorig jaar.”

Strategische partners 

“Tegelijk kunnen we niet ontkennen dat we op vluchtige markten actief zijn en moeten afrekenen met stevige concurrentie. We zijn dan ook heel blij met de intrede van DLF en S1F, twee strategische partners die heel wat knowhow meebrengen en ons zullen helpen om GIMBER op een duurzame wijze internationaal te schalen. Daarnaast verbreden beide fondsen ook ons geografisch bereik. DLF is aanwezig in België, Luxemburg en Londen. S1F opereert vanuit het kloppend hart van de Duitstalige markt.”

Buizingen en Tubeke 

GIMBER bracht in 2018 zijn eerste krachtige alcoholvrije drank op basis van gember op de markt, gebaseerd op een recept van oprichter en CEO Dimitri Oosterlynck. Hij begon het bedrijf als eenmanszaak, eerst vanuit zijn keuken en later vanuit een garage in Buizingen (Halle). Sinds juni 2019 heeft GIMBER zijn hoofdkwartier in Tubeke. GIMBER wordt als premiumdrank verdeeld in een reeks selecte winkelpunten in binnen- en buitenland.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer