Isabel Baert van Neuhaus. Isabel Baert van Neuhaus.

Isabel Baert van Neuhaus staat in finale van ‘Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van Vlaams-Brabant nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen we deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Isabel Baert uit Sint-Pieters-Leeuw, kersvers CEO van luxepralinemaker Neuhaus. "Ik ben een gedisciplineerde en resultaatsgedreven leider met de nodige dosis empathie."

De 37-jarige Isabel Baert staat sinds november 2023 aan het hoofd van luxepralinemerk Neuhaus. Ze nam toen de fakkel over van toenmalig CEO Ignace Van Doorselaere. Baert had er op dat moment al een 7-jarige carrière als chanel director en later als commercieel directeur op zitten.

Toen ze haar carrière bij Neuhaus begon, had Baert al een succesvol en internationaal pad afgelegd. Na haar studies Rechten in Leuven en Berlijn, studeerde Baert Mode in Firenze. Ze deed haar eerste werkervaring op bij Hugo Boss in Duitsland. Vervolgens trok ze naar de Verenigde Staten, waar ze het uiteindelijk schopte tot directeur van het merk Rugby & Peller, een Brits luxe lingeriemerk van de groep Van de Velde. Tijdens haar periode in Londen leerde ze haar huidige man kennen en keerde ze terug naar België.

Lees ook: Dit zijn de vijf genomineerden voor dé Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant

500 miljoen pralines

Daar kon ze aan de slag bij Neuhaus, de uitvinder van de Belgische praline dat in 1857 werd opgericht door Jean Neuhaus. Het bedrijf stelt wereldwijd maar liefst 600 medewerkers tewerk en heeft 700 verkooppunten in meer dan 30 landen. In 2023 draaide het bedrijf een omzet van 127 miljoen euro. Neuhaus produceert jaarlijks meer dan 500 miljoen pralines.

In november 2023 ruilde ze haar job als commercieel directeur in voor een rol als CEO van het bedrijf. Ze omschrijft zichzelf als een gedisciplineerde en resultaatsgedreven leider, maar met de nodige dosis empathie. "Ik weet hoe ik een team mensen achter één zaak kan krijgen. Give more than you take, is niet alleen een Neuhauswaarde, maar ook mijn persoonlijk motto."

Warme thuishaven

Dat Baert aan het hoofd van een groot bedrijf zou staan, stond in de sterren geschreven. "Ik heb de ondernemersspirit meegekregen van thuis, mede door de internationale carrière van mijn vader. Ik ben daarbij iemand met veel discipline en ik haal energie in het behalen van resultaat en uit het gevoel toegevoegde waarde te hebben." Al dankt ze naar eigen zeggen haar succes ook aan haar omgeving. "Mijn ouders, Ignace Van Doorselaere (de vorige CEO van Neuhaus, red.) en mijn man hebben ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. Ignace spoorde me steeds aan om uit mijn comfortzone te treden en meer verantwoordelijkheid te nemen. Mijn man moedigt me aan en ondersteunt mijn carrière en tegelijkertijd is hij, samen met mijn twee kinderen en twee pluskinderen, mijn warme thuishaven."

Strafste onderneemster

Dat ze nu in de finale staat van de Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant heeft ze naar eigen zeggen te danken aan Ignace, de werknemers van Neuhaus en de klanten. "Ignace heeft Neuhaus internationaal op de kaart gezet als Belgisch kwaliteitsmerk. Ook de medewerkers zijn mee verantwoordelijk voor de nominatie. Zij geven elke dag het beste van zichzelf om Neuhaus verder te doen groeien. Ook de klanten mogen we niet vergeten. Zij kunnen hun euro ook ergens anders uitgeven. Een klant die 'ja' zegt tegen Neuhaus is de beste barometer van een goed product en klantenervaring."

"Ik vind het fantastisch dat we met vijf top vrouwelijke onderneemsters in Vlaams-Brabant in de kijker komen te staan", vertelt Baert over de wedstrijd. "Ik ben benieuwd om elk van hen te leren kennen en te begrijpen wat hen drijft."

Je kan je stem voor Isabel of een van de andere onderneemsters uitbrengen tot en met 3 maart via deze link.