Nieuws Vlaams Brabant Isabel Coppens en Anke De Boeck zijn beloftevolle ondernemers

Isabel Coppens en Anke De Boeck zijn beloftevolle ondernemers

Isabel Coppens en Anke De Boeck zijn beloftevolle ondernemers

markant, de belofte, anke de boeck, isabel coppens, cime skincare

Markant vzw en Unizo maakten de vijf provinciale finalistes voor de Belofte 2015 bekend. Dat is de prijs voor het meest beloftevolle vrouwelijke ondernemerstalent. Enkel wie minstens twee jaar en maximaal vijf jaar als zelfstandige in hoofberoep actief is in haar eigen zaak, komt in aanmerking. De jury koos uit elke provincie een finaliste.

Voor Vlaams-Brabant en Brussel viel de keuze op een duo: Isabel Coppens en Anke De Boeck van CÎME. Isabel en Anke hingen drie jaar geleden hun advocatentoga aan de haak en trokken samen richting het hooggebergte van de Himalaya.  Hun missie?  Bewijzen dat een duurzame onderneming kan meespelen met de big boys.

Met CÎME maken ze biologische en fair trade huiverzorgingsproducten op basis van bergplanten uit de Himalaya. De teelt en verwerking van de basisingrediënten gebeurt in samenwerking met lokale boeren in Nepal.  De productie gebeurt in hun gespecialiseerde biocosmetica laboratorium, met oog voor een ecologisch productieproces.  Hun producten zijn ondertussen te verkrijgen in België, Frankrijk, Zweden, Hong Kong en Australië.  Voor elk verkocht product gaat een deel van de opbrengst naar hun scholenproject in Nepal. Een mooie ambitie van beide dames is om binnen vijf jaar een inkomen te verschaffen aan vijfhonderd Nepalese boeren en hun gezinnen.
De jury koos verder voor volgende finalisten: Barbara Bassens van Casa Nova Vastgoedstyling (West-Vlaanderen), Jessie Oosterlynck van Lupa Planet (Oost-Vlaanderen), Annick Seys van Allegre (Limburg) en Laurentine Van Landeghem van Clouds of Fashion (Antwerpen).

De prijsuitreiking vindt plaats op 8 maart in Brussel. Dan wordt de winnares bekend gemaakt, zij ontvangt haar prijs uit handen van minister Philippe Muyters.  De prijs voor de onderneemster van het jaar wordt dezelfde avond uitgereikt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.