Nieuws Vlaams Brabant ISS zet waterjagers in op bedrijven

ISS zet waterjagers in op bedrijven

Links voor: Kris Cloots, CEO ISS Belux Links achter: Tom Vandekerckhove, Managing Director Water Experts Rechts achter: Jacob Bossaer, CEO Water Experts / Bosaq Recht voor: Bart Mariman, CCO ISS Belux.

ISS zet waterjagers in op bedrijven

VILVOORDE – Facilitybedrijf ISS gaat samenwerken met de waterjagers van het Gentse Water Experts om klanten aan te tonen hoeveel water ze kunnen besparen door veelal kleine ingrepen. De samenwerking kadert ook in de doelstelling van ISS om een grotere focus te leggen op het creëren van onvergetelijke workplace experiences. 

Om bedrijven een idee te geven hoeveel water ze eigenlijk verbruiken en hoe ze deze hoeveelheid water kunnen verminderen, gaat facilitybedrijf ISS uit Vilvoorde samenwerken met Water Experts. “Dankzij hun expertise krijgen onze klanten een duidelijker zicht op hun waterverbruik”, zegt Stefaan Theunis, Health Safety and Environment Manager bij ISS Facility Services. “Dat is niet alleen goed voor de portemonnee van de bedrijven, maar ook voor het milieu en het draagt positief bij tot de sociale verantwoordelijkheid van een bedrijf.” Zelfs nu minder mensen op kantoor kunnen werken, kan er veel bespaard worden.

Volgens onderzoek van het World Resource Institute staat België op de 23ste plaats (van 164 landen) in de categorie ‘hoge waterschaarste’. Dit betekent dat, per jaar, ons land 40 tot 80% van al het beschikbare water verbruikt. In Europa doen enkel San Marino (11) en Cyprus (19) het slechter dan België. De oorzaken zijn gekend: grote bevolkingsdichtheid en veel landbouw op weinig beschikbare oppervlakte zorgen voor veel waterverbruik. “Maar ook in bedrijven kan slecht watermanagement voor veel waterverspilling zorgen. Dan hebben we het niet alleen over lekken in de waterleiding waar veel bedrijven geen weet van hebben, maar ook over productieprocessen of sanitaire toestellen die veel water verbruiken, terwijl dat met minder water ook perfect zou gaan. Het gebrek aan bewustzijn bij sommige bedrijven kan leiden tot een waterverspilling van maar liefst 15 tot 50%,” weet Tom Vandekerckhove van Water Experts.

ISS liet voor corona in hun hoofdkantoor in Vilvoorde ook al een water audit uitvoeren, waarbij gekeken werd naar het huidig waterverbruik en naar de mogelijke verbeterpunten. Per dag verbruiken de 180 medewerkers van ISS die in het hoofdkantoor van ISS werken 3090 liter water, waarvan ongeveer 2⁄3 voor het toilet. Dit komt neer op 773 kubieke meter waterverbruik per jaar. Dankzij de audit kon ISS 257 kubieke meter per jaar besparen, door onder andere het spoelvolume van de toiletten te verkleinen (van 4-7 liter naar 3-6 liter en van 2 liter naar 1 liter voor de urinoirs). Door specifieke waterbesparende kranen te kiezen, kon tot 85 % water per kraan bespaard worden.

De samenwerking tussen ISS en Water Experts kadert ook in de vernieuwde strategie van het facilitaire bedrijf, waarbij een grote focus ligt op het creëren van onvergetelijke workplace experiences.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.