Nieuws Vlaams-Brabant IT-bedrijf Westpole komt in Franse handen

IT-bedrijf Westpole komt in Franse handen

IT-bedrijf Westpole komt in Franse handen

KONTICH, VILVOORDE – De IT-dienstverlener Westpole Benelux wordt overgenomen door het Franse Prodware. Bij de overname zijn meer dan 300 medewerkers van Westpole betrokken, voornamelijk in Vilvoorde, Mont-Saint-Guibert en het Luxemburgse Windhof. De twee bedrijven werken verder als zelfstandige entiteiten en de naam Westpole blijft behouden.

Westpole Benelux focust op digitale transformatie bij bedrijven en realiseerde vorig jaar een omzet van 40 miljoen euro. Anders dan wat de naam doet vermoeden, is het bedrijf ook actief in Italië en Frankrijk.

Deze week maakte het Franse Prodware de overnameplannen voor Westpole bekend. De groep telt 1.400 medewerkers, waarvan er een dertigtal actief zijn in kantoren in Waterloo en Kontich.

Medewerkers blijven aan boord

Prodware haalt verschillende argumenten aan voor de overname. Onder meer de positionering binnen nieuwe sectoren, zoals de publieke sector, Europese instellingen en de banksector, en de expertise van Westpole op vlak van cybersecurity, cloud en compliance spelen een rol.

“Prodware en Westpole zijn twee onmiskenbaar complementaire entiteiten. Deze overname gebruikt die complementariteit als fundering en zal veel waarde creëren voor de beide groepen. Dat geldt zowel voor de werknemers, de klanten als voor de partners”, laat Alain Conrard, CEO van Prodware, weten in een persmededeling.

De organisaties blijven opereren als aparte entiteiten. Ze behouden elk hun management en medewerkers, technologische keuzes, partners en merkidentiteit. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.