't Geel Genot Foto: if

Jaar na dramatische gebeurtenis krijgt ‘t Geel Genot Handmade in Belgium-label van Unizo

De bekende streekproductenwinkel ‘t Geel Genot op het Marktplein van Ternat krijgt van Unizo het Handmade in Belgium-label. Dat is een opsteker voor zaakvoerster Anne Van Elsuwege nadat haar man Christophe vorig jaar plotseling overleed.

Vier kippen, een overvloed aan eieren en het gesmaakte advocaat-recept van haar oma waren de enige ingrediënten die nodig waren om van de keuken een atelier te maken. Wat begon als een passie voor kippen, leidde tot de oprichting van de zaak in 2016 en de opening van een kleine winkel met streekproducten in 2017. Tegenwoordig staat de winkel bekend om haar heerlijke advocaat, erkend als een authentiek streekproduct, naast andere ambachtelijke creaties zoals limoncello en alpaca gin.

Anne Van Elsuwege startte samen met haar man Christophe Vanhaesendonck ‘t Geel Genot. Maar vorig jaar moest ze plots afscheid nemen van Christophe. Na zijn overlijden, heeft Anne de zaak volledig moeten herzien. “Ze heeft geleerd om te delegeren, moeilijke keuzes te maken en hun gezamenlijke passie blijven na te streven: genieten en samenzijn. De winkel wordt nu beheerd door personeel, terwijl Anne zich richt op de productie en haar creatieve visie voor de toekomst van het bedrijf.”

Vingerafdruk

Met het authenticiteitslabel Handmade in Belgium wil Unizo Vlaams-Brabant & Brussel makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Het zijn steevast authentieke en handgemaakte producten die vandaag het verschil maken voor de moderne consument. ‘t Geel Genot voldoet aan quasi elk criterium en mag voortaan het Handmade in Belgium-label dragen.

“Anne is een opmerkelijke vrouw die haar vastberadenheid en veerkracht heeft getoond in een moeilijke periode. Als eerbetoon vind je de vingerafdruk van haar man Christophe terug op alle etiketten”, klinkt het bij Unizo.