184150636_4689704127712003_685827649922167913_n

Jacqueline kapt in salon op wieltjes

BEGIJNENDIJK -  Jacqueline Anthoon (39) uit Begijnendijk biedt vanaf volgende maand een kappersservice aan huis aan. De vrouw liet een bestelwagen ombouwen tot een rijdend kapsalon, en doopte haar zaak tot "Kapsalon Op Wieltjes". 

In een straal van 10 kilometer rond Begijnendijk zal je vanaf begin juni een beroep kunnen doen op kapster aan huis Jacqueline Anthoon. De dertiger verzorgt de kappersservice niet in je woning, wel in haar tot kapperszaak omgebouwde bestelwagen. “Ik heb voor deze manier van werken gekozen omdat er af en toe praktische uitdagingen zijn bij de mensen thuis”, vertelt Jacqueline. “In mijn kapsalon kan ik de klant verder helpen in comfortabele omstandigheden en met alle kappersmaterialen binnen handbereik.”

Handige Harry’s 

Voor het ombouwen van de Fiat Ducato deed Jacqueline een beroep op haar schoonvader en haar man, Romain en Kinnie Van Gelder. “Het zijn handige Harry’s. Op basis van mijn tekeningen hebben ze het interieur helemaal aangepast aan de noden van een modern en toegankelijk kapsalon. Er komt dan ook heel wat bij kijken: er is voldoende stroom, water en verwarming voorzien, alle noodzakelijke apparaten zijn geïntegreerd en met een hydraulisch systeem kan de wagen uitgebalanceerd stevig op de ondergrond geplaatst worden. Verder is een airco en een generator ingebouwd”, klinkt het. Begin juni rijdt Jacqueline voor de eerste keer uit nadat het Kapsalon Op Wielen is “gebrand” en gekeurd.

Namiddag en zaterdag 

Jacqueline, een gediplomeerde kapster, werkt al 17 jaar bij batterijenproducent Duracell in Aarschot. Ze zal haar job in kwaliteitscontrole in de toekomst combineren met het deeltijds zelfstandige bestaan. “In de voormiddag zal ik aan de slag zijn bij Duracell, na de middag zal ik met Kapsalon Op Wieltjes, de naam van mijn zaak, op pad zijn. Op zaterdag ben ik de hele dag beschikbaar voor de klanten van het kapsalon”, klinkt het.

Antiallergische kleuringen 

Kapsalon Op Wieltjes zal actief zijn in Begijnendijk en de gemeenten in een straal van 10 kilometer rond de woonplaats van Jacqueline. “Het gaat over Heist-op-den-Berg, Aarschot, Tremelo, Keerbergen, Herselt en Ramsel”, aldus nog Anthoon. In het aanbod zitten kappersbeurten voor mannen, vrouwen en kinderen. Jacqueline meldt dat ze voortaan ook antiallergische kleuringen zal doen op basis van yoghurt.