Nieuws Vlaams Brabant Jan Callewaert weer aan het roer van Option

Jan Callewaert weer aan het roer van Option

Jan Callewaert weer aan het roer van Option

jancallewaertOption beëindigt het mandaat van CEO Frank Deschuytere. Uitvoerend voorzitter Jan Callewaert neemt de dagelijkse leiding van het technologiebedrijf uit Leuven (weer) op zich. In oktober 2013 zette Callewaert, die Option stichtte in 1986, na 27 jaar als CEO een stap opzij voor Deschuytere.

Option heeft CEO Frank Deschuytere ontslagen. Dat heeft het bedrijf donderdag zelf gemeld, naar aanleiding van de publicatie van de jaarcijfers. Uitleg over het ontslag geeft Option niet. “De raad van bestuur heeft beslist met onmiddellijke ingang een einde te stellen aan het mandaat van CEO Frank Deschuytere. Het dagelijkse bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan uitvoerend voorzitter Jan Callewaert.”

Met het ontslag neemt Jan Callewaert opnieuw de teugels in handen bij de specialist in draadloze communicatie. Option heeft het al langer moeilijk. Zo was het bedrijf vorig jaar nog op zoek naar vers geld. Het Amerikaanse Danlaw investeerde eind 2015 in het bedrijf. Ook Marc Coucke pompte geld in Option.

Uit de jaarcijfers van 2015 blijkt dat Option op een omzet van 4,7 miljoen euro (tegen 5,2 miljoen euro in 2014) 14,1 miljoen euro nettoverlies moest slikken. In 2014 bedroeg het verlies 12,9 miljoen euro. Het bedrijf spreekt over “de cash burn van 2015”, die opgevangen werd door een overbruggingskrediet en Danlaw, dat 6 miljoen euro investeerde via een lening.

Maar dat is niet voldoende. “Door de aanhoudende cashdrain in 2016 is de raad van bestuur op zoek naar projectfinancieringen en bijkomende financiering op korte termijn.”

Option brak door als specialist in draadloze communicatie, met onder meer modems en sticks voor draadloos internet. Maar het bedrijf kan niet meer opboksen tegen goedkopere concurrentie uit China. Het bedrijf zet nu in op cloudgate, een product voor machine to machine-communicatie.

De focus werd herlegd naar het internet der dingen, waarbij intelligente apparaten vanop afstand bedienbaar zijn. In januari kondigde Option de overname aan van twee Nederlandse fabrikanten van ledverlichting, die werken rond slimme toepassingen voor straatverlichting.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.