Nieuws Vlaams-Brabant JCI Leuven steekt Honk financieel hart onder de riem

JCI Leuven steekt Honk financieel hart onder de riem

JCI Leuven steekt Honk financieel hart onder de riem

LEUVEN – JCI Leuven, een vereniging van jonge ondernemende mensen, haalde 3.000 euro op ten voordele van het goede doel. De vzw HONK, een woon- en zorgproject voor jongeren met een beperking, is de gelukkige.

JCI Leuven sprak tijdens de eindejaarsperiode zijn netwerk aan en verkocht kratten champagne bij lokale JCI-afdelingen en contacten over heel Vlaanderen. “Na een geslaagde eerste editie van ons sociaal project in 2020, waarbij JCI Leuven een actie opzette ter ondersteuning van de vzw Kishor Nagar, kozen we dit werkingsjaar voor HONK”, aldus projectvoorzitter Charlotte Haslinger.

Zelfontplooiing

HONK is een Leuvens initiatief dat 13 twintigers met een beperking een warme thuis biedt en de mogelijkheid geeft om onder begeleiding een eigen leven op te bouwen en maximaal te functioneren in de samenleving. “Net om die reden lag HONK onze leden meteen na aan het hart: de vzw geeft de jongeren een zinvolle dagbesteding en de kans om zichzelf te ontplooien, in een omgeving die vertrouwd en inspirerend is voor hen. Dit past perfect binnen de waarden van JCI, waarin we sterk inzetten op het creëren van maatschappelijke impact en om jonge mensen groeikansen aan te bieden”, zegt Charlotte nog.

Nieuwe woonst

Momenteel verblijven de jongeren van HONK overdag in een kleinere woning langs de Noormannenstraat in Leuven, maar er is beterschap op komst. Nog dit jaar wordt de eerste steen gelegd van een nieuw huis op de Hertogensite. Om deze ambitie te realiseren kan HONK vandaag nog alle steun gebruiken. “Het voorbije jaar waren we erg verheugd om te zien welke creatieve initiatieven particulieren, bedrijven en verenigingen namen om ons project te ondersteunen, ondanks de moeilijkere omstandigheden tijdens de pandemie. Op die manier zetten we stapjes om de droom van onze jongeren waar te maken, een nieuwe en comfortabelere thuis.”, vertelt Lut Gailly, voorzitter van HONK vzw.

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen van 18 tot 40 jaar. De leden werken samen aan  businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten en internationale congressen. Hierbij is ook veel fun en vriendschap van belang onder het motto Be Better™.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Anderlecht, Asse
Anderlecht

Triest record! 24 falingen op 2 dagen

ZEMST/LEUVEN/TIENEN/BRUSSEL/TERNAT - De ondernemingsrechtbanken van Brussel en Leuven hebben 24 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard op 2 dagen tijd.  Lees meer