starbucks zaventem

Jobstudenten houden Starbucks draaiende

De vestiging van Starbucks op de luchthaven in Zaventem draaide deze week een tijdlang op jobstudenten. Die namen de taken over van de vaste werknemers van de koffieketen die het werk hadden neergelegd uit protest tegen het ontslag van een vakbondsafgevaardigde. Het personeel klaagt over te hoge werkdruk in de vestiging die in franchise wordt uitgebaat door Autogrill.

Volgens ABVV-Horval stapelen de problemen zich op in de vestiging van Starbucks op Brussels Airport. “Autogrill misbruikt studenten die aan het werk gezet worden zonder de minste vorming of opleiding. De vaste werknemers moeten steeds invallen en hebben hun peil van burn-out bereikt”, zegt de vakbond.

Daarnaast zijn er volgend de vakbond problemen met vocht en schimmel. Er is geen kleedkamer beschikbaar voor de werknemers. De druppel was het ontslag van een syndicaal afgevaardigde van ABVV. Volgens de vakbond gebeurde dat omdat de vrouw de problemen had aangeklaagd.

Na overleg tussen bonden en directie kwam het tot een werkhervatting. Voor de ontslagen vakbondsafgevaardigde werd een oplossing gevonden. “De voorwaarden van het akkoord zijn vertrouwelijk, maar het ontslag wordt niet langer gemotiveerd wegens zware fout, met name insubordinatie”, zegt vakbondsman Christian Bouchat.