Johan Albrecht CFO bij Materialise

albrechtMaterialise, het bedrijf uit Leuven dat gespecialiseerd is in 3D, benoemt Johan Albrecht (52) tot chief financial officer. Hij neemt die functie op per 12 augustus.

Albrecht komt van BARC nv, een laboratorium dat de farmaceutische en biotech industrie  bijstaat in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Hij was er CFO sinds 1989. Albrecht was ook lid van het uitvoerend comité BARC.

"We zijn tevreden dat we Johan Albrecht in ons team kunnen verwelkomen", zegt bestuursvoorzitter Peter Leys van Materialise. "Met dertig jaar ervaring in de financiële wereld in een internationale zakelijke omgeving, is hij bij uitstek geschikt voor Materialise. Albrecht begeleidde onder meer de succesvolle overgang van BARC in 2007 van familiebedrijf naar een bedrijf met een meerderheidsbelang van private equity."

Albrecht komt op 7 juli in dienst van Materialise en wordt CFO op 12 augustus. Hij volgt in die functie Frederick Merckx op die in 2014 bij Materialise kwam om het bedrijf te helpen op zijn beursgang.