Nieuws Vlaams Brabant Jos Verhoogen bekroond als Europees topfotograaf

Jos Verhoogen bekroond als Europees topfotograaf

Jos Verhoogen bekroond als Europees topfotograaf

josverhoogenFotograaf Jos Verhoogen uit de Rechtestraat in Kortenberg, heeft tijdens de uitreiking van de European Photographer of the Year Awards in Porto een gouden camera ontvangen voor zijn geboortefoto’s in de categorie reportage/photojournalism. Hij mag zich nu Photographer of the Year 2016 noemen.

De European Photographer of the Year Awards is een jaarlijks prestigieus event waarbij de top van de Europese professionele fotografen het tegen elkaar opneemt. De competitie wil het niveau van de Europese fotografen naar een steeds hoger niveau tillen. Prijzengeld is er niet. Winnen betekent een waardering voor het vakmanschap van de fotograaf en zijn winnende beelden.

Jos Verhoogen won niet alleen de eerste prijs voor zijn foto’ s in de categorie Reportage/Photojournalism. Hij was ook finalist in de categorie Wildlife en kreeg een eervolle vermelding voor zijn foto’s in de categorie Landschap.

Verhoogen is ruim 25 jaar actief als beroepsfotograaf. Na jarenlange ervaring als persfotograaf voor verschillende nationale kranten en magazines, legde hij zich toe op geboorte- en zwangerschapsfotografie en portretten. Hij is bijzonder opgetogen dat zijn jarenlange ervaring nu beloond wordt met deze prestigieuze prijs.

“Dat ik ook hoog scoor met mijn wildlife en landscape foto’s doet me heel erg veel plezier. Het zijn immers disciplines waarin ik eerder occasioneel foto’s maak. Het onderstreept wel dat het maken van foto’s mijlenver staat van een simpele druk op de knop. Het verreist een dagelijkse inspanning om bij te blijven op technisch vlak en creatief fris werk te blijven maken.“ (Leen De Moor)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.