Nieuws Vlaams Brabant JSR Micro wint Business Mobility Award

JSR Micro wint Business Mobility Award

JSR Micro wint Business Mobility Award

JSR MICROVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts gaf een Business Mobility Award aan het Leuvense bedrijf JSR Micro en de Provincie Antwerpen. Die onderscheiding beloont bedrijven en instellingen die duurzame mobiliteit promoten bij hun werknemers. Weyts reikte de prijzen uit uit op Hét Mobiliteitscongres, een initiatief van de VSV in samenwerking met de Vlaamse overheid, Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, Mobimix en Athlon – De Lage Landen Leasing.

De Business Mobility Awards bestaan sinds 2009 , de laureaten worden gekozen door een jury waarin zowel mobiliteitsspecialisten, werknemers- en werkgeversorganisaties als bedrijven zetelen.

JSR Micro nv uit Haasrode kreeg de Business Mobility Award 2015 in de categorie ‘privébedrijven’. Het bedrijf produceert chemicaliën voor de halfgeleiderindustrie en is een dochteronderneming van JSR Corporation, een multinational met meer dan vijfduizend werknemers over de hele wereld en hoofdkantoor in Tokio (Japan).

In ons land telt het bedrijf 114 medewerkers. Begin dit jaar begon JSR Micro nv met de aanschaf van bedrijfsfietsen op maat van de medewerkers, inclusief onderhoud, verzekering en pechverhelping. Daarnaast nam het bedrijf ook deel aan acties zoals Ik Kyoto en de Autovrije Dag. Met deze maatregelen wist het bedrijf op enkele maanden tijd een groot draagvlak te creëren en het aantal fietsende werknemers met tien procent te verhogen. Inzetten op duurzame mobiliteit maakt voor JSR Micro nv deel uit van de totaalaanpak rond Maatschappelijk en Verantwoord Ondernemen (MVO).

“Bedrijven zijn belangrijke bondgenoten in de strijd tegen de files”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “De Business Mobility Awards bekronen positieve praktijkvoorbeelden die op een heel concrete manier perspectief bieden. De winnaars van 2015 bewijzen dat Koning Auto stilaan stevige concurrentie krijgt, ook in het woon-werkverkeer. Ik hoop dat nog veel meer werkgevers zich laten inspireren door deze laureaten.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.