Nieuws Vlaams Brabant Kandidaat-overnemers melden zich voor Bioagrico en Agro Technics

Kandidaat-overnemers melden zich voor Bioagrico en Agro Technics

Kandidaat-overnemers melden zich voor Bioagrico en Agro Technics

bioagricoKandidaat-overnemers hebben zich aangeboden voor Bioagrico en Agro Technics, de twee failliete zusterbedrijven uit Beert (deelgemeente van Pepingen). Dat meldde curator Dirk De Maeseneer.

De rechtbank van koophandel in Brussel stelde Dirk De Maeseneer aan als curator voor de afhandeling van het faillissement van Bioagrico en Agro Technics. “Wij concentreren momenteel al onze inspanningen op de realisatie van een overname. Gesprekken zijn lopende. Er hebben zich al enkele kandidaten gemeld”, zegt Martin Dion, medewerker van de curator.

De namen van de geïnteresseerde bedrijven blijft de curator schuldig. Het is ook (nog) niet duidelijk of de interesse naar een van de twee dan wel beide bedrijven uitgaat.

Bij het faillissement verloren 46 werknemers hun job: zestien bij Bioagrico en dertig bij Agro Technics. Wat een eventuele overname voor hen kan betekenen, is op dit moment evenmin duidelijk.

Bioagrico ging op 24.000 adressen in ons land gratis hagen snoeien en leverde de gedroogde taxus aan de farmaceutische industrie. De bedrijfsleider noemt de ineenstorting van de markt de oorzaak van het faillissement. Door het overaanbod beperkte Bioagrico eerder dit jaar het snoeien van vier tot twee maanden. Daarbij verloren 160 seizoenarbeiders hun werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.