© Latour & Petit © Latour & Petit

Kasteel te koop in Overijse: de ideale locatie voor jouw zaak?

Wie in Vlaams-Brabant een zaak wil uitbaten in een prachtig kasteel, kan nu zijn kans grijpen. In de Hagaard staat minstens al een jaar een stevig exemplaar te koop, al moet je daar wel heel wat kapitaal voor hebben: het domein staat te koop voor liefst 8 miljoen euro.

 

Daar krijg je logischerwijs wel wat voor in de plaats. Het landhuis werd volledig gerenoveerd in 2001 en gedeeltelijk in 2019. Zo omvat het onder meer ontvangstruimten, zeven secundaire slaapkamers, vijf doucheruimtes en ook een hoofdslaapkamer met uitzicht op het park.

De voormalige dienstwoning werd verdeeld in een garageruimte en twee woningen met elk twee slaapkamers. Voorts is er nog een conciërgewoning aanwezig. Wie gezellig buiten wil vertoeven, kan dat bij de verschillende vijvers en de grote boomgaard.

© Latour & Petit
© Latour & Petit

“Dit domein is echt ongelooflijk”, zegt Lancelot Ullens van het immobiliënkantoor Latour & Petit. “Het is erg groot, en ook de ligging vlak bij Brussel is ideaal. De eigenaar van het gebied kocht dit in de jaren tachtig, en vele jaren later willen zijn kinderen het verkopen.” Wie het wil kopen, moet wel een behoorlijk bedrag ophoesten. (Lees verder onder de foto)

De hal van het kasteel. — © Latour & Petit
© Latour & Petit

Concrete interesse bleef wel uit: het kasteel staat al minstens een jaar te koop voor 8 miljoen euro. “Een hoog prijskaartje, maar het is wel een unieke locatie”, klinkt het. “Bovendien is het niet zo opmerkelijk dat er nog niets getekend werd. Het is een speciaal project, en daarbij moet altijd de tijd genomen worden om de juiste kandidaat te vinden”, besluit Ullens.

Wie meer info wil, kan terecht op de website www.latouretpetit.be.