Nieuws Vlaams-Brabant “Kaviaar onder rundsvlees” haalt smak geld op

“Kaviaar onder rundsvlees” haalt smak geld op

“Kaviaar onder rundsvlees” haalt smak geld op

MERCHTEM – Hof van Ossel, kweker van Wagyu-runderen in Merchtem, haalde zonet 350.000 euro aan leningen op. Zaakvoerder Filip Meysmans deed dit via een campagne op het investeringsplatform WinWinner. Met het opgehaalde bedrag kan Hof van Ossel zijn kudde uitbreiden, een mestvaalt bouwen en verder uitgroeien tot een bekende naam in de sector.

Toen Filip Meysmans in 2007 het landbouwbedrijf van zijn familie op de 250 jaar oude vierkantshoeve Hof van Ossel in Merchtem overnam, zocht hij een manier om niet het zoveelste landbouwbedrijf te zijn. Daarom besliste hij om Wagyu-runderen te kweken. Deze van oorsprong Japanse runderen staan bekend om hun smaakvol vlees, dat soms zelfs het label ‘beste rundvlees ter wereld’ of ‘de kaviaar onder het rundvlees’ krijgt.

350.000 euro 

Het product is intussen beter bekend en de markt is er klaar voor. Voor Hof van Ossel is dit het ideale moment om op te schalen. Het bedrijf besloot daarom een financieringscampagne te lanceren via WinWinner, een crowdlendingplatform waarop bedrijven leningen kunnen ophalen bij het publiek. De campagne bleek een schot in de roos: in totaal haalde Hof van Ossel 350.000 euro op. “Een recordbedrag voor een campagne op ons platform,” aldus Kasper Vancoppenolle van WinWinner.

Plannen 

“Met dit geld willen we in de eerste plaats een mestvaalt bouwen”, zegt Filip Meysmans van Hof Van Ossel. “Op deze manier kan de mest optimaal worden gestockeerd en op het ideale tijdstip aangewend worden om de landerijen te bemesten. Om onze kudde uit te breiden van 180 naar 210 à 240 dieren is bovendien een verhoging van de voederproductie nodig. Ook zullen we gedurende de eerste 4 jaren rekening moeten houden met 210 à 240 te verzorgen dieren terwijl er maar aan 180 dieren kan verdiend worden. We zijn dan ook heel blij met de opgehaalde financiering.”

Investors’ community 

Hof van Ossel kon rekenen op een honderdtal investeerders via de WinWinner-campagne. Naast hun financiële bijdrage in de vorm van een lening wil Meysmans hen ook betrekken bij de onderneming: “Voor de investeerders wordt een investors’ community opgericht die als denktank voor Hof van Ossel kan fungeren. Hopelijk kunnen we, zodra de coronamaatregelen dat toelaten, een event voor onze investeerders organiseren zodat zij de naam van Hof van Ossel verder bekend kunnen maken.”

Van embryo tot steak

Filip startte met zijn kudde in 2007, toen hij 100% raszuivere Wagyu-embryo’s liet importeren. Hof van Ossel staat in voor het hele proces, van de geboorte van de dieren tot de levering van het vlees bij klanten. De dieren worden grootgebracht met voeder dat voor 95% op de hoeve zelf wordt geproduceerd. De laatste jaren steeg het klantenbestand en dus ook de omzet van Hof van Ossel aanzienlijk. Momenteel zijn er zo’n 60 slagers en een 10-tal restaurants waaraan Hof Van Ossel zijn luxevlees levert. De eerste klanten in Nederland en binnenkort ook in Luxemburg zijn al een feit.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.