Nieuws Vlaams Brabant Keyware verwelkomt nieuwe klanten voor betaaltransacties

Keyware verwelkomt nieuwe klanten voor betaaltransacties

Keyware verwelkomt nieuwe klanten voor betaaltransacties

keywareKeyware Technologies verwelkomt bijna dagelijks nieuwe klanten voor de afwikkeling van elektronische betaaltransacties. De networkserviceprovider uit Zaventem beleeft vooral een doorbraak in het segment van de overheidsinstanties. Op de thuismarkt zet Keyware in op natuurlijke groei, bij gebrek aan overnamekansen. Voor bijkomende groei lonkt het naar de buurlanden Frankrijk en Duitsland, waar een marktintrede wordt voorbereid.

Twintig jaar geleden begon Keyware als biometrie- en authenticatiespecialist. Vandaag staat het bedrijf bekend als networkserviceprovider voor elektronische betaaltransacties. De helft van de veertig medewerkers werkt op de afdeling sales en marketing. Keyware nam vorig jaar de activa van branchegenoot GlobalPay over en breidde de samenwerking met Worldline uit.

Het aantal elektronische betalingstransacties in België groeit. Dat is niet het geval voor het aantal betaalterminals. Keyware is bedrijvig in het grootste marktsegment, dat van de niet geconnecteerde markt waar de betaalterminal niet met een elektronisch kassaregister is gekoppeld.

Keyware verzorgt de contracten met de kaartuitgevers, de zogenaamde acquirers, zoals Maestro, MasterCard, Visa, Bancontact/MisterCash, Diners Club en American Express. Keyware aanvaardt de transactie om ze bij de acquirers af te leveren die op hun beurt tot betaling overgaan. De networkserviceprovider werkt met een in eigen beheer ontwikkeld platform, dat de brug vormt tussen betaalterminals en de acquirers.

Tot de klanten horen individuele handelaars en partijen met een maximum van een vijftigtal betaalterminals. De focus ligt op healthcare (ziekenhuizen), automotive (concessiehouders en bandencentrales), vrije beroepen, reisagentschappen, overheidsinstanties (gemeenten en politiediensten) en de retailsector. “We maken jaarlijks 1.500 tot 2.000 nieuwe klanten”, stelt ceo Stéphane Vandervelde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.