siemens piemens

Kinderen ontdekken beroep van hun ouders bij Siemens: “Vraag naar ingenieurs groter dan ooit”

HUIZINGEN - Kinderen van werknemers van het bedrijf Siemens in Huizingen konden kennismaken met het beroep van hun ouders. “Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders. De vraag naar ingenieurs is groter dan ooit.”

Al voor de elfde keer stond het Huizingense bedrijf Siemens in voor de organisatie van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. Dankzij de samenwerking met het Edison-partnerschap maakten 50 kinderen tussen de 8 en 12 jaar tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de boeiende wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics).

De kinderen konden de handen uit de mouwen steken door onder meer zelf een organische zonnecel te bouwen. Ook leerden ze eigenhandig een duurzame stad ontwerpen en konden ze een gehackte kluis beveiligen.

Warm maken voor technologie

Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap en bouwt het bedrijf aan de toekomst. “Vaak weten kinderen niet wat hun ouders mogelijk maken op de werkvloer. Met Little Innovators willen we hen al vroeg warm maken voor technologie en innovatie. Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders”, zegt Katrien Valkiers van Siemens.

“De vraag van industriële spelers naar ingenieurs is groter dan ooit. We kunnen stilaan spreken van een knelpuntberoep. We hebben meer dan vijftig ingenieursfuncties open staan. Door studenten op jonge leeftijd in contact te brengen met technologie, proberen we een grotere doorstroom van ingenieursprofielen naar de arbeidsmarkt te bekomen.”