Nieuws Vlaams Brabant Klacht bij gouverneur over overname van OHL

Klacht bij gouverneur over overname van OHL

Britain Soccer Football - Leicester City v Everton - Barclays Premier League - King Power Stadium - 7/5/16 Leicester City Vice Chairman Aiyawatt Srivaddhanaprabha with the trophy as they celebrate winning the Barclays Premier League Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Klacht bij gouverneur over overname van OHL

De oppositiepartijen in de Leuvense gemeenteraad Open VLD en N-VA dienen klacht in bij de gouverneur van Vlaams-Brabant over de afhandeling van de overname van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) door de Thaise groep King Power. De twee Leuvense oppositiepartijen stellen dat ze de kans niet kregen om alle betrokkenen in het dossier te horen.

Open VLD en N-VA, die samen met Groen en Vlaams Belang de oppositie vormen in de Leuvense gemeenteraad, hebben vrijdag een brief verstuurd aan de gouverneur. “Daarmee dienen wij klacht in tegen het Leuvense gemeentebestuur op basis van artikel 49 van het huishoudelijk reglement van de stad”, zeggen Sabine Bovend’aerde (Open Vld) en Renate Hufkens (N-VA). Dat artikel regelt de werking van de commissies belast met het voorbereiden van de besprekingen in de gemeenteraadszittingen.

“In het OHL-dossier werd ons meermaals het recht ontzegd om alle betrokkenen te horen. Zo is het voor ons onmogelijk om een gefundeerde beslissing te nemen wanneer het dossier ter stemming zal voorliggen op een van de komende gemeenteraadszittingen. Dit gebrek aan democratie moet streng aangepakt worden door de gouverneur.”

King Power, de nieuwe eigenaar van OHL, krijgt volgens het voorakkoord van 16 mei maximaal twintig dagen voor een boekhoudkundig bedrijfsonderzoek. Het clubbestuur rekent op een kortere periode voor de financiële doorlichting en hoopt dat de overname door de Thaise investeerder op het einde van deze maand afgerond kan worden. Begin juni zou er dan meer duidelijkheid moeten komen over de precieze plannen van de nieuwe eigenaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.