Nieuws Vlaams Brabant Klacht tegen luchthaven voor vermeend bedrog met tewerkstellingscijfers

Klacht tegen luchthaven voor vermeend bedrog met tewerkstellingscijfers

Klacht tegen luchthaven voor vermeend bedrog met tewerkstellingscijfers

Een tiental omwonenden van de luchthaven van Zaventem Brussels Airport heeft klacht ingediend tegen onbekenden wegens het verspreiden van leugens en onjuiste informatie. Met name de toplui van Brussels Airport zouden recentelijk de verwachte groei van tewerkstellingscijfers foutief hebben gecommuniceerd. Het gaat vooral over het aantal jobs verbonden met bepaalde vrachtactiviteiten.

De nieuwe klacht werd ingediend door advocaat Philippe Vanlangendonck. Het gaat om een uitbreiding van een eerste klacht van 20 december 2016, die een reactie was op een paginagrote advertentie van Brussels Airport in een aantal kranten. De klagers spraken van misleidende reclame, vervalsing en manipulatie van de volksgezondheid.

De klacht is gericht aan het adres van Arnaud Feist en Marc Descheemaecker, respectievelijk ceo en voorzitter van de luchthavenuitbater. Zij zouden onjuiste informatie hebben verspreid over het aantal inwoners dat gehinderd wordt door het lawaai van de luchthaven, over het aantal jobs verbonden met bepaalde vrachtactiviteiten en over de uitbating van de luchthaven na het afschaffen van de tolerantie op de Brusselse geluidsnormen.

Volgens de denktank Coeur-Europe heeft Brussels Airport sinds december 21 leugenachtige uitspraken verspreid. “Met als doel een status quo te bewaren die schadelijk is voor de gezondheid van de inwoners”, zegt meester Vanlangendonck. De misleidende verklaringen gaan over de ontkenning van de grote hinder, het negeren van structurele oplossingen voor een meer duurzame luchthaven en chantage over de tewerkstelling. De hinder zou niet beperkt blijven tot 14.000 inwoners maar 41.000 omwonenden treffen.

Brussels Airport heeft nog niet gereageerd op de nieuwe aantijgingen. “Wij  hebben nog geen klacht ontvangen”, zegt woordvoerster Florence Muls.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.