Klanten worden videoreporters bij Corendon

corendonCorendon is onder haar klanten op zoek naar reporters die deze zomer de badplaatsen van de reisorganisatie bezoeken en die in een korte videofilm vastleggen. “Wie kan er nu beter een bestemming in beeld brengen dan onze eigen klanten”, zegt Steven Van der Heijden, ceo van het bedrijf uit Zaventem.

Corendon roept iedereen die het leuk vindt om filmpjes te maken en te delen op om zich aan te melden als gelegenheidsreporter. Om zo reiservaringen te delen met familie, vrienden, kennissen en iedereen die houdt van reizen en inspiratie wil opdoen.

“Onze eigen klanten komen vaak al jaren in een bepaald land of op een bepaalde plaats en weten als geen ander wat een bestemming allemaal te bieden heeft. Ik nodig hen dan ook uit om hun mooiste reiservaringen in een korte film met ons te delen”, stelt Van der Heijden.

De ervaringen die reizigers online met elkaar delen, zijn doorgaans voornamelijk geschreven reviews. En vaak zijn ze alleen gericht op de verblijfsaccommodatie. De bestemming zelf komt zelden aan bod. Daar wil reisorganisatie Corendon samen met de klanten verandering in brengen. En wel met bewegende beelden.

Iedereen die deze zomer een van de badplaatsen van Corendon bezoekt, kan meedoen. In de top honderd prijken 86 Europese bestemmingen, naast vier uit Afrika, een uit de Caraïben, vijf uit het Midden-Oosten en vier uit het Verre Oosten. In een filmpje van twee minuten moeten de mooiste plekken van de vakantiebestemming aan bod komen.

De reporter van dienst geeft aan waarom hij/zij voor die bestemming heeft gekozen, wat zijn/haar favoriete hotspot is en voor welke doelgroep de bestemming interessant is. Filmpjes kunnen tot 31 augustus ingestuurd worden. Per bestemming wordt één winnende film gekozen die een plaats op de website van Corendon krijgt. Uiteraard met bronvermelding, want misschien volgt een toekomst als échte reporter.