Nieuws Vlaams-Brabant Koekenbak voor Jets zonnepanelenbedrijf

Koekenbak voor Jets zonnepanelenbedrijf

Maarten Michielssens, CEO en stichter van EnergyVision. Credit: Belga.

Koekenbak voor Jets zonnepanelenbedrijf

JETTE – Marc Coucke stapt via zijn investeringsvehikel Alychlo in het in Jette gevestigde zonnepanelenbedrijf EnergyVision. Hij investeert 20 miljoen euro. 

EnergyVision bestaat sinds 2014 en is actief in België, Marokko en China. De groep plaatst jaarlijks naar eigen zeggen meer dan 400.000 zonnepanelen en heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro. Het bijzondere aan EnergyVision is dat het de zonnepanelen gratis installeert bij particulieren en kmo’s en het risico op zich neemt. De klanten betalen vervolgens minder voor hun elektriciteit dan gangbaar is.

Het bedrijf is nu nog vooral in Brussel actief, onder de naam Brusol. In het Brussels gewest bestaan nog groenestroomcertificaten, die Brusol als eigenaar van de panelen kan innen om winst te maken. De aanvraagprocedure om ook in Vlaanderen energieleverancier te worden, loopt. Het bedrijf was sinds de start steeds volledig in handen van oprichters Maarten Michielssens (foto), Hassan Mourhit en Koen Decourt, maar nu komt Coucke er dus bij via een kapitaalsverhoging.

Die is het startschot voor bijkomende investeringen, luidt het. EnergyVision wil onder meer inzetten op laadpalen voor elektrische auto’s in heel België. Voor Coucke speelde niet alleen het milieuaspect. “Ook het sociale speelt mee. EnergyVision werkt sinds een aantal jaren met vluchtelingen om zonnepanelen te installeren in Brussel”, zegt Pieter Bourgeois, Investment Manager bij Alychlo. “Onze bedoeling is groeikapitaal verschaffen om de bestaande activiteiten verder te laten groeien, en anderzijds om een dochtervennootschap op te richten die actief wordt in de laadpalenmarkt. We gaan in de volgende maanden samenzitten met het management om te bekijken wat de beste kapitaalstructuur is voor de toekomst.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.