Nieuws Vlaams-Brabant Koerierdienst UPS kiest voor elektrische driewieler in Leuven

Koerierdienst UPS kiest voor elektrische driewieler in Leuven

Koerierdienst UPS kiest voor elektrische driewieler in Leuven

UPSfietsKoerierdienst UPS levert in Leuven pakjes met elektrische driewielers. Die vervangen de klassieke bestelwagen. De leveringen zijn voor het bedrijf economisch efficiënter. Het gaat om een test van zes maanden.

De koerierdienst zet in het centrum van Leuven een elektrische driewieler in om pakketten op te halen en te leveren. Het is voor het eerst dat UPS dit vervoermiddel inzet in ons land. Volgens Karl Haberkorn, countrymanager UPS Belgium, is deze werkwijze veel duurzamer en economisch efficiënter voor het bedrijf.

“De nood aan een meer duurzame vorm van levering en ophaling van pakketten blijkt vooral groot in het stadsdeel tussen het station en het historische stadhuis. Meer bepaald in de omgeving van de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat”, zegt Haberkorn. “Daarom hebben wij gekozen voor een depot in een wagen die zich permanent bevindt in een zijstraat en een elektrische driewieler waarmee in de omgeving de pakketten opgehaald en geleverd worden.”

Volgens UPS zijn driewielers een efficiënte keuze voor drukke stadscentra. Ze verminderen het aantal auto’s en de files, verbruiken geen brandstof, stoten geen CO2 uit en verminderen de geluidsvervuiling. “De driewielers hebben een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Hun batterij is goed voor een afstand van 60 tot 80 km. Ze kunnen tot 100 kilo materiaal meevoeren, goed voor gemiddeld vijftien tot dertig pakketten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.